Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Skrytá čísla

Skrytá čísla (2016)

Protože Octavie Spencer není nikdy dost, tak jsem si po Gifted pustila ještě Skrytá čísla. Já jsem od prvního traileru věděla, že tenhle film bude pro mě. Ale že mi sedne až tak moc, to jsem fakt netušila. Skvělé herecké obsazení, perfektně zvládnutá dějová linka, která člověka nenechá vydechnout a nudit se. Prostě skvělé. Jen prostě musím říct, že bych v té době žít nechtěla. Jednak by moje nejlepší kamarádka určitě byla barevná, a moje rodiče by mě za to nenáviděli a měla bych šíleně moc problémů, ale hlavně, já bych se za jejich práva bila, a to by byl teprve průser. Ale to sem nepatří. Film je to skvělý, podle skutečných událostí, takže jsem se zase dozvěděla něco nového. Takže za mě dobrý, hodně hodně dobrý.

Americký prezident

Americký prezident (1995)

Nejlepší ztvárnění amerického prezidenta. Michael Douglas, když se řekne toto jméno, vybavím si prezidenta, vybavím si tento film, vybavím si dvě hodiny skvělé podívané, vybavím si šunku, svetr, telefonáty a Martina Sheena coby úžasného poradce a přítele. Jasná volba. Pětka a bez keců.

Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000)

Pro mě je tohle jeden z TOP filmů. Julia se tady objevuje v roli matky, která pro svoje děti udělá cokoliv. Cokoliv, aby je nakrmila, aby jim dala lepší život. A někdy během toho jí dojde, že může udělat víc i pro jiné lidi. Nejen pro svoje vlastní děti, ale i pro cizí děti. Protože jejich rodiče nemůžou, ale ona může. Je to pro mě lidsky hodně silný příběh. A scéna, kdy Ed přinese Erin šek, tak u té se pravidelně směji a brečím zároveň.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Bylo mi 12 let když jsem četla a viděla první díl, a 22 když jsem viděla poslední díl. Vyrostli jsme spolu. Ráda říkám, že s poslední klapkou skončilo moje dětství, ale ono se to se mnou pořád táhne. Brumbál, Remus, Dobby, Severus... to jsou moji hrdinové, už napořád.. :)

Prázdniny

Prázdniny (2006)

Už dobrých deset minut se snažím vymyslet, jak napsat recenzi k tomuto filmu. Nedokážu slovy vyjádřit tu atmosféru a pocit, který z tohoto filmu mám. Příběh o tom, jak si dvě neznámé ženy vymění dům. A samozřejmě, jak tomu tak bývá, tak právě v tom pro ně neznámém prostředí najdou přesně to, co v podstatě celý život hledaly a potřebovaly. Film je o lásce, to je bez komentáře. Ale pro mě je nejlepší scénou, když Arthur vejde do sálu, který je plný lidí a vyjde ty zatracený schody, řvu vždycky.

Sváteční rande

Sváteční rande (2020)

Dva mladí lidé mají plné zuby vztahů. Mají plné zuby toho, že když přijdou někam sami, tak jsou pro okolí divní, že nemají partnera. Chápu to, svobodný člověk bez dětí v určitém věku je pro okolí za exota. Takže se dohodnou a všechny sváteční akce absolvují spolu jako pár. Film je moc milý, plný vtipných i smutných scén psaných životem. Baví mě moc.

Jako kůl v plotě

Jako kůl v plotě (2021)

Příběh o tom, jak dva kamarádi a spolubydlící v jednom, gayové, jedou na Vánoce k rodině jednoho z nich. V podstatě se mi na tomto snímku nejvíc líbí právě ta rodina. Jsou tak správně praštění, ale je z toho cítit neskutečná rodinná láska. Moc mě baví. Takovou rodinu by měl mít každý.

Feel the Beat

Feel the Beat (2020)

Oddechový film. Mám ráda taneční filmy. Je tam příběh, je to takové nenásilné, milé, místy vtipné. Není to film, který by zbořil svět a nadchl kritiky, ale já už ho viděla asi milionkrát a stále mě baví. Když potřebuji vypnout a nechci nad ničím přemýšlet.

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

"Hezkej byt, nebude se mi odsud chtít, až budu starej." Miluju tento film od první do poslední vteřiny. Je plný nezapomenutelných hlášek, které denně používám, ať už dobrá brazilská káva či sklep, půda.. a mnoho dalších.

Léto s kovbojem

Léto s kovbojem (1976)

Pro mě je tento film klasika. Viděla jsem ho nespočetně krát a stejně, když bude v televizi, tak se na něj podívám znova. Hlášky z něj v naší domácnosti jedou pořád.