Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Obsahy (37)

Láska

Láska (2012)

Georges a Anne jsou manželský pár, který se společně dožil osmdesátky. Oba jsou vysloužilí učitelé hudby a jejich dcera je také nadaná hudebnice, která žije se svou rodinou v zahraničí. Jednoho dne Anne postihne mrtvice a ochrne na polovinu těla. Pouto lásky dvou lidí na sklonku života musí projít zatěžkávající zkouškou.

Monsieur Lazhar

Monsieur Lazhar (2011)

Bachir Lazhar je alžírský přistěhovalec v Kanadě. Je přijat na základní školu, aby nahradil učitele, který tragicky zemřel. Zatímco si žáci ve třídě vyrovnávají se ztrátou svého učitele, nikdo z nich si neuvědomuje, jak bolestný je život Bachira a ani to, že mu stále hrozí deportace. Film Monsieur Lazhar líčí setkání dvou vzdálených světů a sílu sebevyjádření.

Hell and Back Again

Hell and Back Again (2011)

Fotoreportér a filmař Danfung Dennis ukazuje, jak ničivý dopad má kulka z talibanského kulometu na život 25letého seržanta Nathana Harrise. Dokument tak bez problémů přechází z válečné reportáže na intimní portrét jednoho člověka a jeho osobní boj doma v Severní Karolíně, kde se Harris postaví fyzické a psychické zátěži na "přenastavení" se do civilu. K tomu mu pomáhá jeho milující manželka Ashley. Dokument Hell and Back Again tak odhaluje skutečnou cenu války.

Argo

Argo (2012)

4.listopadu 1979 obsadila skupina iránských studentů americké velvyslanectví v Teheránu. Studenti zajali 52 lidí, které drželi v zajetí 444 dnů. Ale uprostřed chaosu se podařilo šesti Američanům utéct a najít útočiště v domě kanadského velvyslance Kena Taylora. Aby USA mohla dostat těchto šest diplomatů zpět do Ameriky, tak Tony Mendez (Ben Affleck) specialista na exfiltrace, přichází s plánem, propašovat je jako filmový štáb kanadské televize CBC. Kvůli věrohodnosti vznikl i scénář k filmu nesoucí název Argo. Celá operace pak nesla název "Canadian Caper" a Amerika byla Kanadě vděčná tak, že ocenila Kena Taylora nejvyšším vyznamenáním - Zlatou medailí Kongresu.

Divoši

Divoši (2012)

Dva kamarádi z Laguna Beach podnikají pěstováním a distribucí té nejkvalitnější marihuany na světě. Kromě práce mají společnou i přítelkyni O (Blake Lively). Jenže při střetu s mexickým drogovým kartelem, je jejich dívka unesena a výkupným se stává každý cent, který vydělali za posledních pět let. Ben (Aaron Johnson), absolvent univerzity v Californii a Chon (Taylor Kitsch), bývalý voják US Navy SEAL, souhlasí se zaplacením výkupného, ale připraví si plán, jak ji dostat zpět, pomstít se a zmizet.

Květy války

Květy války (2011)

Majitel pohřebního ústavu John Miller (Christian Bale) má připravit kněze na pohřeb, ale po příjezdu do města Nanjing objeví v katolickém kostele skupinu studentek a prostitutek z nedalekého nevěstince. Ocitne se v nechtěné pozici ochránce obou skupin, vyděšených z japonské armády, která se dopouští válečných zločinů, během nichž zabila statisíce cilivistů a znásilnila až 80 000 žen.

Dívka z budoucnosti

Dívka z budoucnosti (2011)

Příběh sleduje Petera a Lornu, pár hipsterů z Los Angeles, kteří doufají, že nastartují svou kariéru v dokumentárním filmu tím, že začnou sledovat Maggie (Brit Marling), éterickou krásku s ostrými lokty. Maggie totiž tvrdí, že se vrátila v čase z roku 2054, aby naverbovala a vyškolila armádu na nadcházející občanskou válku. Peter a Lorna jsou rozhodnuti odhalit ji jako podvodnici za pomocí různých úkolů, které ji umožní stát se vůdcem klanu.

Buck

Buck (2011)

Buck Brannaman byl ve svých 12 letech zneužíván vlastním otcem. Se svým bratrem poté strávil mnoho let v pěstounské péči. Útěchu nacházel u koní a poučen z vlastních zážitků se dokázal dívat na život z pohledu koně. Díky tomu se stal známým odborníkem v interakci mezi koněm a člověkem. Jeho filozofie je založena na myšlence pracovat s koněm v přírodě, aby se zvíře cítilo bezpečně a mohlo se spolehnou na lidi kolem sebe. Kůň a jezdec tak mohou dosáhnout opravdového spojení. Dokument Buck vám nabízí možnost nahlédnout do života tohoto "zaříkávače koní".

Ha-Hov

Ha-Hov (2007)

Tři agenti Mossadu měli v roce 1964 za úkol zajmout nacistického válečného zločince, který v Osvětimi pracoval jako lékař a v té době pracoval jako gynekolog v jedné berlínské ordinaci. Po splnění mise se agenti vrátili jako hrdinové. Jenže v roce 1997 se objeví článek v novinách, že tento doktor stále žije. Co se tedy ve skutečnosti stalo v roce 1964 a dokáže někdo z bývalých agentů napravit svůj omyl?

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)

Oskar Schell (Thomas Horn) je devítiletý kluk, kterému otec zahyne při teroristickém útoku na New York v září 2001. V jeho pozůstalosti najde záhadný klíč a rozhodne se vypátrat, kam patří. Hledání ho zavede na překvapivá místa a seznámí s podivnými životy mnoha obyvatel New Yorku. Jaké dobrodružství mu to otec zanechal?

Hořící muž

Hořící muž (2011)

Tom je atraktivní mladý muž, který pracuje jako kuchař v restauraci Bondi, ale něco s ním není v pořádku. Nerespektuje pravidla, a ač se s ním něco děje, tak jeho činy se zdají být tolerovány všemi kolem něj. Na oslavě narozenin jeho osmiletého syna však vybuchne a ocitne se v policejní vazbě. Tom propadá do tmy a začínají se objevovat fragmenty jeho příběhu. Všechny ženy v jeho životě se mu snaží pomoci odlišnými způsoby. Burning Man je bezohledný, provokativní a dojemný příběh o otci a synovi, kteří hledají cestu zpět ke štěstí.

The Last Play at Shea

The Last Play at Shea (2010)

Film zaznamenává historii dvou ikon New Yorku - muzikanta Billyho Joela a stadionu Shea. Cesta je spojila dohromady k jejich poslednímu vystoupení, na kterém si návštěvníci mohou poslechnout Billyho vystouení a zároveň vidět klíčové okamžiky, které se tu odehrály.

Osudné rozhodnutí

Osudné rozhodnutí (2009)

Drama o mladém chlapci, který žije idylický život se svými adoptivními rodiči na pobřeží Floridy. Je to dokonalý život až do dne, kdy obdrží znepokojující telefonát, že jeho skuteční rodiče chtějí Joeyho zpět. Rozhodnutí soudu ho tak odtrhlo od jediného domova, který znal. Adoptivní rodina je odhodlána si udržet syna, kterého milují. Nová rodina chce začít život, který si vysnili a překonat problémy alkoholismu a domácího násilí, které je sužují. Joeyho budoucnost visí na vlásku.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Nina (Natalia Portman) je baletka a má políčeno na roli labutí královny v představení Labutí jezero, kde bude muset hrát dvě role. Bílou a Černou labuť. Nina bez problémů ztvárňuje bílou labuť, ale režisér Thomas Leroy (Vincent Cassel) má pochybnosti o jejím ztvárnění černé labutě. Tu však umí představit její konkurence Lilly (Mila Kunis). Obě baletky se spřátelí, ale Nina má brzy pochybnosti. Nechce náhodou Lilly ukrást její roli? Co je vlastně skutečnost a co její představivost? Začne boj mezi Bílou a Černou labutí.

Zátoka

Zátoka (2009)

Ric O'Barry je známý trenér delfínů, kteří účinkovali ve známém americkém seriálu FLIPPER. Jenže poté, co spáchal jeden z delfínů sebevraždu přímo před jeho očima, se rozhodl tyto tvory chránit. Vytvoří tým, který se pokusí proniknout do přísně střežené zátoky v japonském Taiji, kde probíhají jatka těchto inteligentních tvorů a je jich ročně zabito přes 20 000. Zároveň odhalí vážnou hrozbu pro lidské zdraví. Díky tomuto odvážnému týmu má nyní možnost vidět celý svět, co se odehrává v Taiji a odkud pochází delfíni držení v zábavních akvaparcích.

Sólista

Sólista (2009)

Příběh podle skutečných událostí o kterých napsal Steve Lopez sérii článků do novin Los Angeles Times. Milovník hudby Nathaniel Anthony Ayers navštěvoval Univerzitu v Ohio a studoval dva roky na Juilliardově škole. Ve dvaceti letech u něj propukla mentální porucha - schizofrenie. Stal se z něj bezdomovec v oblasti zvané Skid row (Los Angeles), kde žil 35 let. Ale u hudby přesto zůstal, protože ji miloval. Hlavně Beethovena. V roce 2005 si ho všiml Steve Lopez a vzniklo mezi nimi přátelství. Napsal o něm sérii článků a díky tomu se Nathanielovi splnilo přání - zahrát v koncertní hale Walta Disneyho.

THE SOLOIST je po filmech PÝCHA A PŘEDSUDEK a POKÁNÍ třetí celovečerní film režiséra Joe Wrighta. Scénář na motivy článků napsala Susannah Grantová (Erin Brockovich). Hlavní roli redaktora L.A. Times ztvární Robert Downey Jr. a nadaného violistu Nathaniel Anthony Ayerse si zahraje Jamie Foxx, který už jednou ztvárnil umělce ze světa hudby - jazzmena Raye Charlese ve filmu RAY.

Prosíme přetočte

Prosíme přetočte (2008)

Jerry (Jack Black) pracuje na skládce a ze dne na den žije svůj nudný život. Jednoho dne se rozhodne zviditelnit tím, že sabotuje jadernou elektrárnu. Plán mu nevyjde a v továrně si ozáří mozek, který následkem vysílá elektromagnetické vlny. Bohužel pro jeho nejlepšího přítele Mikea (Mos Def), který pracuje ve videopůjčovně, začne svým zářením kazety mazat. Klukům nezbývá, než s pár dolary v kapse uchopit kameru a točit filmy, aby uspokojily jejich nejlepšího zákazníka. Tím zákazníkem je 80ti letá babička s příznaky demence, jejíchž oblíbené filmy jsou Lví král, Křižovatka smrti, Krotitelé duchů, Návrat do budoucnosti, Řidič slečny Daisy a Robocop. Hraním v největších filmech všech dob se Jerry a Mike se stanou největšími hvězdami v jejich sousedství.

24 hodin

24 hodin (2001) (seriál)

Den první
Jack Bauer (Keifer Sutherland), velitel protiteroristické jednotky musí zabránit atentátu na Davida Palmera, který kandiduje na prezidenta. Musí však řešit ještě jeden problém - zmizení dcery Kimberly Bauerové a tak se dostáváme dál a dál. Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase tj. jeden díl = jedna hodina. Seriál plný napětí a překvapení, který nenechá nikoho v klidu.

Generation Kill

Generation Kill (2008) (seriál)

Generation Kill sleduje mariňáky z jednotky First Recon Battalion během prvních čtyřiceti dní války v Iráku. Mini seriál o sedmi dílech zobrazuje skutečné příběhy mladých mariňáků během Americké invaze do Iráku. Uvidíte novou tvář této války.

Další seriál z produkce HBO a tvůrců seriálu The Wire. Příběh natočen podle skutečných událostí, které sepsal spisovatel Evan Wright do série článku časopisu Rolling Stone a později napsal i knihu "Generation Kill", která získala několik ocenění.

Sugarlandský expres

Sugarlandský expres (1974)

Jako svůj první celovečerní film pro kina natočil Steven Spielberg v roce 1974 příběh páru zlodějíčků, jejichž dvouletý syn je rozhodnutím soudu umístěn v pěstounské rodině. Když je Lou Jean (Goldie Hawnová) propuštěna z vězení, pomůže utéct i svému muži a společně se pak vydávají na divokou cestu napříč Texasem, aby unesli své vlastní dítě.

Reklama