Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Štiky (2018) (pořad) odpad!

Odpad všech odpadů. Asi totální dno, níž už to snad ani nejde.

plakát

Need for Speed (2014) 

Jediné možné pozitivum na tomto "filmu" je pohled na auta a krajinu. Jinak je VŠECHNO špatně. Herecké výkony, děs a hrůza ! Měl jsem co dělat, abych se na tuto fekálii dodíval. Škoda no.

plakát

Snídaně (1994) (pořad) 

Dávám * hvězdu a ne jasnej odpad za to, že kdysi jsem s tímto pořadem vstával do školy a bavil mě tam Slávek s Markétou ... od té doby to bylo horší a horší !

plakát

36. komnata Shaolinu (1978) 

Kdybych se díval na tento film někdy před X lety, tak na něj mám příjemnou vzpomínku a ovlivní to i mé hodnocení. Nicméně, k filmu jsem se dostal teprve nyní a působil na mě dost rozporuplně. Ano, je to starý film, beru na to ohled, ale ať mi kruci neříkají, že to nešlo natočit lépe a vážněji. Pokud je to záměr, tak se omlouvám, ale mě to obtěžovalo. Narážím na směšné reakce na údery, krev, vlasy, zvuky ! Ale asi těm starým Hong-Kong filmům nerozumím dostatečně. Začátek filmu mě tak odrazoval, že jsem měl sto chutí vypnout film a nedodívat se na něj, ale přežil jsem to a odměnou mi byl úsek v podobě tréningu v klášteře. Nebýt těch až trapných scén, dám o hvězdičku více, asijské akční filmy mám rád, ale bohužel nemohu dát víc, jak tři hv*zdy.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Je fakt, že prostředí z prvního dílu mi sedlo více. Navíc mám taky pocit, že se ubralo na vtipu a drsných zápletkách, ale nijak dramaticky. Opět jsem se velmi bavil a Zach G. je boží.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Velmi příjemné překvapení. Stejně jako první díl, tento animák srší vtipem, akcí a člověk se baví od začátku do konce. Troufám si za sebe říct, že místy tento 2.díl mi sedl o chlup lépe, jako jednička. Nechybělo mnoho a chtěl jsem dát 5x*

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Já se jen tímto komentářem zařazuji mezi ty lidi, co dávají 5* za tento nejlepší a nejúžasnější animák všech dob :) Doposud mi neunikl ani jeden díl, nové díly s velkým nadšením očekávám. Navíc si myslím, že český dabing je prostě mnohonásobně lepší, než jakýkoliv jiný.

plakát

Ratatouille (2007) 

Pixar opět nezklamal a uvařil nám velmi silný flák masa. Myslím si, že u takového animovaného filmu se nemůže nudit žádná rodinka, od malých synů a dcer, přes maminky a tatínky až třeba po babičky a dědečky. Tento animák v sobě má nosnou dávku moralizujících prvků, ale i vtípků. Je to poučné, zábavné, hezky vypadající, jednoduché, praktické. Grafická a animační stránka je opět takřka dokonalá, Pixar to holt umí. Člověku se až tají dech, co umí počítačové animace.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Ze subjektivního hlediska bych tento film zařadil mezi špičku (možná až úplně nejvýš) hororů / psychothrillerů. Film mě pohltil hned od začátku svým originálním příběhem, napínavými scénami, často těžko předpovídatelnými akcemi, silnou pointou celého filmu, celkovou akčností, sestřihy, ozvučením, dokonalým původním dabingem (sice dávám přednost českému dabingu, zde jsem udělal výjimku !). HláškyTobina Bella, coby Skládačky, jsou prostě geniální, dodnes je mám uloženy v paměti. A konečně závěrečná hudba, při které mi naskakovala husí kůže a otevřený konec dalším dílům .. prostě nemohu jinak, než hodnotit plným počtem bodů.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Ojedinělý jev. Druhý díl, který je dle mého o dost lepší, než předchozí. Nechci porovnávat 1. a 2. Díl, zaměřím se na kladnou kritiku pouze 2. Dílu. Když jsem tento film viděl před X lety, byl jsem po všech stránkách nadšen, nedávno jsem se podíval znovu a mé názory na film a hodnocení nijak neopadly. Herecké obsazení je perfektní, hlavně hlavní hrdina Arnold, můj oblíbenec, je zde v plné svojí formě a umí to pořádně roztočit. S pomyšlením na dobu, kdy film vznikl, se zde objevují perfektní efekty a triky, které nedělají ostudu ani v dnešní době. Zvuková a hudební stránka filmu je opět na tvorbu husí kůže. Příběh je uvěřitelný, akční, člověka to pohltí od začátku do konce i přes delší stopáž filmu. Závěr filmu se závěrečnou stylovou a smutnou hudbou, kdy se Arnie spouští v ocelárně do roztavené oceli, nenechal tehda ani jedno moje oko suché.