Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Oddělené světy (2008) 

Film, který nejednoho diváka musí utvrdit v tom, že ten největší dar od nejvyššího (ať jej nazýváme kýmkoliv nebo čímkoliv) je lidská svobodná vůle.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Dobře vystavěný příběh využívající cíleně retrospektivu s postupným rozuzlováním slušně uvázaných uzlů Finále sice není tak dalece překvapivé, protože většinu lze vytušit již v průběhu filmu, ale díky tomu, že to nestojí pouze na rozuzlení, je film koukatelný vícekrát bez větších ztrát na jeho zajímavosti.

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) odpad!

odpad je hodnocení mého dojmu z díla - vzhledem k jeho kontroverznosti a nepochybně kvalitnímu filmovému zpracování dokážu pochopit i 5* - ale za mne skutečně ne, díky, tohle není můj šálek čaje. Slyšela jsem nepravdivý klep, že režisér byl zabit kvůli tomuto počinu - ani se nedivím, že tento klep vznikl.

plakát

Xena (1995) (seriál) 

Pamatuji se, že jsem se na tento seriál kdysi v dávnověku ráda podívala (proto ty 2*). Minulý týden, jsem si jej (s jistou dávkou nostalgie) pustila v TV a velmi rychle jsem vystřízlivěla. 3. hvězdu tomu nemohu dát ani za tu klasiku, prostě ne - ten "zážitek" jsem nestrávila ještě do dnes :)

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Kino - dabing - takže prozatím u mne za 3* a opravdu doufám, že se to změní. Proti jedničce až příliš korektní - krev akorát když se Tony píchne do prstu; sex v narážkách tak zastřených, že nevidět jedničku, tak člověka ani nenapadne; hlavní padouch má velmi pěkný nástup (v Monaku - obšlehnutou provizorní laboratoř aka jeskyně z jedničky nepočítám),ale pak nějak vyšeptá a je pro mne těžké uvěřit mu jak jeho genialitu, tak jeho slepou touhu po pomstě... Hlášky místy pěkné - pepřák, jahody, ... vtipné scény typu demolice sídla a mažoretky taky pěkný (kde je sakra ale ta scéna s helmou, pusou a vyskočením z letadla?!? - jestli po titulkách, tak tomu promítači, co to předčasně vypnul, půjdu dát osobně pár pohlavků). Scénu s kufříkovým modelem obleku považuji za zabitou - žádné WOW se u mne nekonalo - a u Hammerových monologů jsem pomalu, ale jistě usínala. Počkám si na originální znění a pak doufám svůj první dojem přehodnotím :) kalhoty nestahuji, brod je stále daleko.

plakát

Demolition Man (1993) 

Ve světle současnosti není tahle utopie až tak přehnaná - možná je dokonce zbytečně umírněná (no dobře, tak ne ve všem, Schwarzenegegr to už pravděpodobně na prezidenta nestihne :o) ). Jako sci-fi/akce/komedie to je přesně můj šálek nenáročné zábavy, ke které se vždy s chutí vrátím 8/10

plakát

Slečna Drsňák (2000) 

Já vím, že 4* jsou na tuhle jednoduchou hříčku trochu hodně, ale já se na tuhle variaci na Pygmalión vždy ráda podívám. Navíc řada popkulturních odkazů napříč žánry nastiňuje jistou míru nesmrtelnosti, kterou si tento kousek již získal. Tak hlavně nezapomeňte: World peace!

plakát

Star Trek (1966) (seriál) 

*** za klasiku. Star Trek mám ráda, ale TOS už pro mne spadá do žánru komedie - občas skutečně vypečené.