Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Nešel jsem na něj s nějakým velkým očekáváním, trailer byl dobrý, ale většinou to právě u traileru skončí. Ale po skončení promítání jsem ještě drahnou chvíli zůstal sedět s otevřenou pusou, nevěřil bych, že se mi Cruise bude líbit v něčem ještě víc než v Posledním samuraji. Za úspěch filmu podle mě může naprosto skvělý příběh, právě který odlišuje tento film od ostatních podobného žánru.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Takový typ filmů mám nejraději, musím říct, že jsem přesná cílovka + odehrává se to v Japonsku, takže jinak než za plný počet to nejde.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nechci říkat, že se jedná o nejlépe natočený film všech dob, jak by mnoho fanoušků fantasy mohlo udělat. Ale určitě se jedná o jednu z nejlepších filmových adaptací podle kultovní knižní série, která udala směr vývoje fantasy žánru. Dále bych podotkl, že to co na Jacksonovi v Pánu prstenů miluji při práci u jeho natáčení (vytváření miniatur budov, vytváření optických klamů,...) se bohužel už v adaptaci Hobbita nepraktikuje, tam už bohužel více využívají počítačové efekty, které bych mnohdy zařadil do kategorie"laciné". Pokud se chci nechat nasát atmosférou Pána prstenů, tak jak jí cítím z knížek, tak si dám Společenstvo.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Takřka dokonalý film stejně jako další Mijazakiho filmy jako Cesta do fantazie, Zámek v oblacích, apod.... Kdybych měl více místa v oblíbených filmech, tak tam dám všechny jeho filmy. :-)