Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (39)

Medvědín

Medvědín (2020) (seriál)

Na přední části hokejového autobusu Björnstadu lze vidět i logo Minnesota Wild. Mezi spojitosti švédského klubu s tímto týmem NHL patří logo (medvěd) a také barvy, kterými je lesní zelená a červená.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

Při útoku na Tower Bridge můžeme zahlédnout SPZ jednoho z aut – 2865SEP. Jedná se o odkaz na komiks (z 28. září 1965), kde se Spider-Man (Tom Holland) utkal s Molten Manem.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Jedna z POP Vinyl figurek k tomuto snímku dokazuje, že v původní verzi scénáře se měl Hulk / Bruce Banner (Mark Ruffalo) ve svém brnění Hulkbuster proměnit znovu v zuřivé monstrum. Tak měl následně dokončit souboj s Cullem Obsidianem formou „monstra proti monstru“.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje poslední z Kamenů nekonečna – Soul Gem (Kámen duší). Vyskytuje se na planetě Vormir a jeho „strážcem“ je Red Skull (Ross Marquand).

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje čtvrtý z Kamenů nekonečna – Power Gem (Kámen síly). Jako první se ke kameni dostává Peter Quill (Chris Pratt) alias Star-Lord, který ho nachází na mrtvé planetě Morag.

Thor: Temný svět

Thor: Temný svět (2013)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje třetí z Kamenů nekonečna (Kámen reality), o kterém se dozvíme, že ho původně vlastnil Temný elf Malekith (Christopher Eccleston).

Avengers

Avengers (2012)

Ve filmu se poprvé ve světě MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje druhý z Kamenů nekonečna – Kámen mysli (Mind Stone). Je uschován v Lokiho (Tom Hiddleston) žezlu.

Thor

Thor (2011)

Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje první z Kamenů nekonečna (Kámen prostoru). V potitulkové scéně ho Nick Fury (Samuel L. Jackson) ukazuje doktoru Selvigovi (Stellan Skarsgård).

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Jedná se o první film MCU, kde se objeví Paul Bettany ve své reálné podobě. V minulých snímcích jsme mohli slyšet jeho hlas v "úloze" programu JARVIS vyvinutém Tony Starkem (Robert Downey Jr.), posléze se vtělil do postavy Visiona.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming (2017)

Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002).

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Thor (Chris Hemsworth) je třetím z původních hrdinů MCU, kteří dostali svůj sólový film a dotáhli ho až k trilogii. Zajímavou paralelou je, že každý z těchto hrdinů v závěrečném dílu trilogie přijde o svou nejdůležitější součást. Iron Man (Robert Downey Jr.) o jádro, které drží střepy mimo jeho srdce, Kapitán Amerika (Chris Evans) zahodí svůj štít z vibrania a Thorovo kladivo Mjolnir je zničeno.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Jedná se o první film MCU (Marvel Cinematic Universe), který přišel v jednom kalendářním roce na řadu jako třetí. V předchozích letech Marvel produkoval ročně maximálně dva filmy. V roce 2017 rovněž do MCU přibyly filmy Strážci Galaxie Vol. 2 (květen) a Spider-Man: Homecoming (červenec).

Expendables: Postradatelní 3

Expendables: Postradatelní 3 (2014)

Pivo, které v závěru postavy pijí, je český Budvar. Na etiketě je dokonce patrná pečeť "Chráněné zeměpisné označení - České pivo" ve formě žlutomodrého kolečka.

Grimm

Grimm (2011) (seriál)

Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada.

Reklama

Časové pásmo bylo změněno