Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (19)

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“.

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Robotnikovo malé oválné plavidlo je ikonickým dopravním prostředkem, jehož hojně využívá napříč všemi videohrami s ježkem Sonicem.

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Myšlenka prstenů jako portálů vychází z původních her, kde byly velké prsteny prostředkem pro vstup do dalších či bonusových úrovní.

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“.

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“.

Med a čtyřlístek

Med a čtyřlístek (2005) (seriál)

Jména prezidentů Fujiwara Designu, Mario a Luigi vycházejí z populárních maskotů Nintenda.

Med a čtyřlístek

Med a čtyřlístek (2005) (seriál)

Ve 12. a 13. epizodě 1. série můžeme spatřit pokoj Shinobua, který svým vzhledem blízce připomíná kontrolní a operační místnost z anime Galaktický Express 999 (1979).

Ježek Sonic

Ježek Sonic (2020)

Městečko Green Hills je pojmenováno po první zóně Green Hill ze hry „Sonic the Hedgehog“ (vůbec prvního titulu ze série). Ke konci filmu je možné zaslechnout kus její melodie v klavírní verzi. V závěrečných titulcích je přímo uveden i původní skladatel Masato Nakamura.

Ježek Sonic

Ježek Sonic (2020)

Houbovitá planeta, na kterou se měl původně Sonic přemístit pomocí portálu v prstenu, přímo odkazuje na zónu Mushroom Hill ze hry „Sonic & Knuckles“.

Ježek Sonic

Ježek Sonic (2020)

Tajemní válečníci na začátku filmu, kteří chtějí zneužít Sonicovu moc, blízce připomínají starobylou rasu ježur, kterou představila herní série (konkrétně titul „Sonic Adventure“). Sonicova moc manipulovat s časem i prostorem přitom vychází z původního konceptu Chaosového smaragdu, který měla zmíněná rasa za úkol naopak chránit.

Ježek Sonic

Ježek Sonic (2020)

Premiéra filmu byla kvůli předělávkám designu postavy Sonica nakonec odložena z původního 7. listopadu 2019 na 14. února 2020.

Pokémon: Detektiv Pikachu

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019)

Filmový štáb úzce spolupracoval s The Pokémon Company, aby zajistil maximální věrnost předloze. Samotný Ken Sugimori dohlížel na umělecké koncepty a také u natáčení byl přítomen speciální expert na téma Pokémonů. Byl třeba kladen důraz, aby poukazování na jednotlivé Pokémony bylo ve správných rodech (v případě Bulbasaura „to“, jelikož jde o bezpohlavní druh), nebo aby co nejvíce odpovídala i váha. Například Psyduck váží okolo 18 kg a i když tuto váhu filmaři pro účely natáčení snížili, Kathryn Newton (Lucy) přesto měla zejména v akčních scénách co dělat, aby své „břímě“ utáhla.

Všechno nejhorší

Všechno nejhorší (2017)

Bohužel se zdejší časová smyčka neobešla bez typických chronologických neduhů, jako když hlavní hrdinka vyrazí ráno z pokoje dříve a stejně se situace dějí ve stejný okamžik, jako kdyby se o chvíli zdržela. Během dalších opakování dne se naopak začíná brát na tento fakt větší zřetel.

Aladin

Aladin (1992)

Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho.

Reklama