Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (37)

Popelka

Popelka (2015)

Po půlnoci se Popelčiny (Lily James) šaty i kočár promění zpátky do své původní podoby. Neměly by se tím pádem proměnit i kouzlem změněné skleněné střevíčky?

Země zítřka

Země zítřka (2015)

Ve scéně v obchodu s komiksy je možné v jednou okamžiku jasně vidět figurku Pana Úžasňáka z animovaného filmu Úžasňákovi (2005), který, stejně jako tento film, natočil režisér Brad Bird.

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

Autor komiksu Stan Lee si, stejně jako v ostatních filmech z Marvel Cinematic Universe, zahrál cameo. Byl veteránem na večírku ze začátku filmu, kterého opilého vynášejí ven, přičemž řekne: "Excelsior", což je jeho přezdívka. Lee se nechal na Comic-Conu slyšet, že cameo v tomto filmu patří mezi jeho nejoblíbenější.

Miracle Underground

Miracle Underground (2017)

Film je inspirován skutečnou událostí z roku 2010, kdy 33 horníků bylo závalem uvězněno v dole v Chille a byli zachráněni až po 69 dnech.

Agent Carter

Agent Carter (2015) (seriál)

V 5. díle 1. řady se, stejně jako u dalších snímků z Marvel cinematic universe, objevuje v cameo roli Stan Lee jako muž, který se Howarda Starka (Dominic Cooper) při čištění bot na ulici, ptá jestli si může z jeho novin vzít stránku se sportem.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

V knižní předloze jsou jako jednou z armád v bitvě vrrci, zatímco ve filmu se skoro žádní neobjevují a místo nich je zde armáda skřetů z Gundabadu. V knize dále starosta (Stephen Fry) nezahyne během útoku draka, ale umírá hlady kdesi v Pustině poté, co uprchl s penězi, které dostal od Barda (Luke Evans) na obnovu města.

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

V prvním traileru, kde Ultron (James Spader) mluví o tom, že není metaforickou loutkou na nitkách, je v pozadí slyšet zpomalená verze písně "I've Got No Strings" (v češtině "Já nevisím už na nitkách"). Tato píseň je příznačně z animovaného filmu Pinocchio (1940) od studia Disney.

Transformers: Zánik

Transformers: Zánik (2014)

V jednu chvíli je možné zahlédnout bilboard s nápisem "Pamatujme na Chicago", což odkazuje na předešlý díl série a závěrečnou bitvu, která byla svedena právě v Chicagu, čtyři roky před dějem tohoto filmu.

Bella a Sebastián

Bella a Sebastián (2013)

Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou.

LEGO® příběh

LEGO® příběh (2014)

Souběžně s filmem byla vytvořena i videohra, konkrétně společností TT Games, která tradičně produkuje LEGO hry ze světa Marvelu, Batmana, Harryho Pottera, atd.

Viktor Frankenstein

Viktor Frankenstein (2015)

Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival.

Viktor Frankenstein

Viktor Frankenstein (2015)

Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818.

Já, Frankenstein

Já, Frankenstein (2014)

Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých.

Reklama