Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nedotknutelní nabízí velmi silný lidský příběh, okořeněný o spousty nenuceného humoru.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Hutnou atmosférou protkaný snímek o závislostech v jakékoliv podobě a jejich škodlivosti. Pořád přemýšlím, že kdyby mi na střední místo nudných dokumentů pustili tento snímek, možná bych ani kouřit nezačala. Síla filmu je hlavně v práci s kamerou a vize režiséra, jenž je podpořena vynikajícím castingem.

Zmizelá

Zmizelá (2014)

No jo, zase Fincher a opět za čtyři.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Jo to tehdy byla doba. Burton měl vize, Depp byl ujetý jen ve filmech a Winona kradla tak dobře, že jí nechytli. Dnes již klasická Burtonova stylizace, která ale s přibývajícím zubem času mnoho neztratila. Ba naopak. V dnešní době sequelů, prequelů a remaků je to právě ta jedinečnost podobných filmů, ke které se ráda vracím.

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Vynikající generační proměna, kterou zde Snyder dokázal se Superman provést je uchvacující. Budiž zapomenuta Singerova nudná forma o Muži z ocele. Tohle je akční Superman, jakého jsem vždy chtěla vidět. Nehledě na fakt, že Henry Cavill je velice pohledný muž.

Wonder Woman

Wonder Woman (2017)

Po Harley Quinn představilo DC další zajímavou ženskou postavu. Wonder Woman je inspirativní stejnou měrou, jako byl svého času první Donnerův Superman. Příběh Wonder Woman je přímočarý a vtáhne do děje i díky skvělému castingu všech zúčastněných. Vzájemná chemie mezi ústřední dvojicí šlape perfektně, jejich rozdílnost a vystupování dává vzniknout spoustě vtipných okamžiků. Humorná stránka filmu vyplývá z děje a funguje, aniž by postavy chrlily směšné hlášky s kadencí kulometu, jako tomu bývá u Marvelu. Ačkoliv se film odehrává za první světové války, nese sebou silné protiválečné poselství. Režisérka Patty Jenkins rozdělila akci do každého jednotlivého aktu a docílila dobré vyváženosti. Nebojí se ukázat válečné hrůzy i téma odlehčit, když je potřeba. Triková Stránka filmu je povedená, ale to už je v dnešní době standard. Wonder Woman od DC se mi moc líbila a je rozhodně příjemným překvapením na poli komiksovek.

Ovládací panel
49. nej uživatel Francie
1 bod

Fanklub

(1)