Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (9)

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) 

Jak si užít Survivor Česko-Slovensko. Jsem milovník amerického survivora, viděl jsem i dokonce i první řadu survivora israelského, prostě jsem fanoušek od dětství a teď občas trpím, když jsou ty americký řady sterilní a jásám, když nejsou. A ta česká varianta má řekněme to eufemisticky "svý mouchy". Na druhou stranu, je to česko-slovenská řada Survivora! Tak se tomu musí jít trochu naproti. Jednoduchý řešení, jak si tuhle show užít je - tráva, weed, marjánka, zelený nášup, říkejte tomu jak chcete. Bohužel já abstinuju a kvůli Survivoru nezačnu. Ale umíte si představit ony dlouhé kamerové nájezdy, zvláštní střihy, pauzy, pokřiky, nekonečné soutěže, teoretizování nad tím, jestli soutěžící jsou upřímní nebo jsou to herci, paranoiu - pod vlivem? Já teda ano a pak bych měl v týdnu alespoň dvakrát dvě hodiny, kdy můžu vypnout a užít si tuhle show se šílenými soutěžícími. Vojta opatřil odpadnuvší, Iva Pazderková šílející, Adam Raiter nezavřející hubu a přitom působí jak fakt hodný člověk, Hláškující Gabor, jeho sidekick tichej Bob - teda Nathan - a tihle hráči v show která je občas avantgardnější než jakýkoliv turecký film ze sedmdesátek.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Autorský blockbuster ze světa Matrixu. Je to masakr, divák neví, co dostane a s tím jde do kina a dostane něco, co nečekal, ale co pořád funguje jako pokračování Matrixu. Mezi blockbustery je to lahůdka, která vypovídá o současném světě, ve kterém se i váš vlastní psychoanalytik může stát hlavním záporákem. Neo žere modré pilule ve velkém, deprese je všudypřítomná. A lidé? Často chtějí zůstat v matrixu, i když je realita a červená pilule na dosah (nutno říct, že nová verze matrixu obsahuje takové vychytávky, jakými jsou sociální sítě, počítačové hry a antidepresiva). Víc to připomíná příběh ze světa Matrixu, než právoplatnou čtyřku. Estetiku to má jinou než předešlé tři díly, bitky nejsou přehledné a občas to působí levně (především finále s ulicí na které stojí pár opuštěných aut). Ale velké čtyři palce nahoru za autorskou originalitu, která nedává divákovi to samé jako předtím.

plakát

The Tragedy of Macbeth (2021) 

Docela doslovný, pomalý a místy vizuálně nápaditý přepis Shakespearovy klasiky. Na řvoucího, pěnícího, klidného, jakéhokoliv Denzela Washingtona bych se dokázal dívat hodiny, ba všichni herci předvádí strhující výkon. Zároveň to ale není známka ohromující filmový zábavy. Film ve své scénické strohosti a minimalismu dokáže několikrát uchvátit a nabídnout epické a nápadité obrazy. Oproti předloze hrají Denzel a Frances McDormand starší manželský pár šedesátiletých Macbethů, což je docela pěkný ozvláštnění předlohy. Myšlenkový pochody klasického diváka, jakým jsem já: Je to pěkný - Denzel hraje o život! - Jak dlouho to bude ještě trvat? - Vypadá to fakt pěkně. - Už jsme v půlce?   [viděno na festivalu Camerimage]

Poslední hodnocení (261)

What Is a Woman? (2022)

10.06.2022

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

09.05.2022

Velký zátah (1953)

23.04.2022

Banda pro sebe (1964)

26.03.2022

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) (S01)

01.02.2022

Kód neznámý (2000)

31.01.2022

Slídil (1972)

31.01.2022

Dopisy v krajkách (2000) (TV film)

23.01.2022

Rytíři bastlíři (2019) (TV film)

19.01.2022

Reklama