Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama

Poslední recenze (52)

plakát

Blondýnka (2022) 

Jak začít... Asi pozitivy. Prvních patnáct minut mě bleskovou rychlostí zainteresovalo do příběhu. Uběhla hodina a já si říkal, že to bude skvělý film o Marilyn Monroe se zábavnou kamerou a přechody. Rovněž mi přišlo skvělou volbou obsadit do hlavní role Anu de Armas, protože podobnost je tam velká. Podíval jsem se na stopáž a uvědomil jsem si asi největší problém filmu... A tou je jeho délka. Možná si říkáte, že ta délka pro zfilmování celého příběhu naší hvězdy Hollywoodu by odpovídala... Ale bohužel ne. K postavám si nevybudujete žádný vztah a děj je často matoucí (hlavně poslední hodina). Chtěli též vyobrazit asi něco jako vnímání toho, co je realita a co se odehrává na place. Bohužel, v tomhle směru vám radši doporučím Perfect Blue. Během sledování jsem si i pokládal otázky proč se neustále mění filtry a rozměry obrazu, ale mé snažení přišlo vniveč. Působí to na mě tak, že to tam prostě je. Alespoň ty líbivé záběry udržovaly moji pozornost (jakž takž). O hereckých výkonech nevím, co si myslet, protože ty dlouhé a podivné monology byly pro mě frustrující. Film se nakonec ze zajímavé podívané stal žroutem času, u kterého si budu muset sám vypátrat příběh ,,blondýnky". Možná jde o nepochopení tohoto díla, ale na film se znovu dobrovolně nepodívám.

plakát

Duna (2021) 

Absolutně boží film. Každý záběr filmu stojí za to a jedná se prostě o filmařskou pornografii. Casting je skvělý (hlavně se těším na Zendayu v dalších filmech), hudba od Zimmera je dechberoucí a celkově to slouží jako úžasný úvod do tohoto úžasného světa spisovatele Franka Herberta. Možná mám výtku k prostředku filmu, kde to trochu ztrácí tempo, ale jinak nemohu nic vytknout. Dámy a pánové, možná se jedná o Pána prstenů téhle generace. Uvidíme, jak dopadnou pokračování. Hype je velký!

plakát

Predátor 2 (1990) 

Po zhlédnutí nového filmu z této značky jsem se rozhodl podívat se opět na všechny díly. Hned na začátek musím říct, že první film je pro mě absolutně geniální a je to jeden z nejlepších akčních filmů všech dob (spolu s Terminátorem). To bez debat. Druhý díl je bohužel kopie prvního dílu. Skoro ve všem. Ale jako správné pokračování toho musí nabízet více. Více predátoří technologie a celkově Los Angeles je atraktivní místo pro vesmírného lovce. Predátor je asi největším plusem filmu. Buduje se tu stejně skvěle, jako v prvním díle. Neměl jsem pocit, že by tu lovce bylo málo a těšil jsem se na další konfrontace s ním. Akci musím též pochválit. Co už ale pochválit nemohu, tak jsou postavy, které mi byly absolutně u zadku. Celkově mi přišel film takový prázdný a jediné co ho oživovalo, tak byl vesmírný lovec. Co taky ale musím zmínit, tak že soundtrack je úplně totožný s filmem prvním. Také mi přišlo, že v některých momentech byla hudba blbě zvolena = ve scéně se nic neděje, ale hudba hraje, jakoby se mělo bojovat nebo tak něco. Ale nejedná se o špatný film. To určitě ne.

Poslední hodnocení (1 692)

Bleach (2004) (seriál)

12.05.2024

Halloween končí (2022)

02.05.2024

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

10.04.2024

Mladá dáma (2024)

05.04.2024

Úsměv (2022)

24.03.2024

Kosmonaut z Čech (2024)

09.03.2024

Matriarcha (2022)

07.03.2024

Kostlivec (2023)

06.03.2024

Velký Gatsby (2013)

12.02.2024

Reklama