Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec, který mě vždy dokáže dostat do pohody a zároveň pobavit. Není to rozhodně taková ta trapná americká slátanina, naopak je to svým způsobem vskutku geniální. Každá postava je jedinečná a má své neodolatelné kouzlo, které vás vždy dokáže nehorázně rozesmát, i vedlejší postavy mají mnohdy skvělý scénář. Ovšem také má jisté trhliny, které mi tam vadí, třeba několik dílů zaměřující se na vztah Rachel + Ross a zda spolu skončí apod. To už je lehce nudné a zároveň i protivné, ale to je jen takový malý problém. Jsem prostě schopný tento seriál sledovat celé dny.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Abych pravdu řekl, po prvním díle jsem měl chuť nad seriálem zanevřít, zanechalo to na mě dojem, jakoby to byl spíše seriál zaměřený na romantiku pro teenagery, díky bohu jsem udělal pravý opak a dal tomu šanci, jelikož to změnilo mé očekávání. Po dalších epizodách jsem nemohl spustit oči z obrazovky, tak moc mě tento seriál baví. Pokud má někdo rád 80. léta, tak je toto stvořeno přímo pro ně, naprosto výborná atmosféra té doby, s lehkým nádechem Kingova hororového umu. Navíc se mi líbí, že je zde odkaz na sci-fi, nebo hororové kultovky, čímž nám některé scény a chování postav budou lehce povědomé. Někomu to může připadat, jako kopírka těchto starších filmů, mě se to naopak velmi líbí, díky tomu to má hutnou atmosféru. Nikdy by mě hlavně nenapadlo, že mě intro bude někdy tak neskutečně bavit.

Akta X

Akta X (1993)

Vždy jsem chtěl zkouknout Akta X celé a konečně jsem se k tomu odhodlal a udělal si maraton a musím říct, že to bylo opravdu velice dobré rozhodnutí, protože se jedná o naprostý kult, který vytvořil ikonické duo a ikonickou znělku a definoval svým způsobem tento mysteriózní žánr, míchající sci-fi a horor. Na svou dobu by se dalo říct, že byl tento seriál dokonce i originální, protože vytvořit takovou nálož v podobě seriálu, bylo pro sci-fi nadšence velkým třeskem a fenoménem. Postupem času však příběh pokulhával a série byly lehce slabé a bylo vidět, že tvůrci hodně vařili z vody a snažili se experimentovat např. tím, že do seriálu přidávali i komediální prvky, což mi až na pár výjimek vůbec do seriálu nepasovalo a mohlo se to bez toho obejít. I přesto to seriálu nijak extrémně neublížilo a drželo si kvality. Vždy, když si vzpomenu na tento seriál, vybaví se mi kultovní plakát s létajícím talířem a nápisem "Chci věřit", to je prostě definice seriálu, který vám hodně dlouho utkví v paměti.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Od první série jsem měl problém s tím, jak byl seriál vyumělkovaný svou rádoby drsnou atmosférou, s neustálými pomalými záběry, které mi přišly spíš komické a trochu mě to iritovalo, ale ke konci seriálu jsem si uvědomil, že to zas takový problém ani nebyl, protože se příběh nějak vyvíjí a dostane se do bodu pádu muže, který nezná své limity a nalezne svou pravou moc. Vývoj postav se opravdu dostane do zajímavého bodu a ta atmosféra prostě umí být hodně podmanivá, že jsem si to natolik oblíbil. Co se týče těch pozitivních stránek, tak jich je tu mnoho - přes zajímavé dialogy, skvělé kostýmy a hlavně akcí, která je zde hodně vydařená, nebo také příběhové linky a jejich rozuzlení skrze různé intriky je asi největším motorem celého seriálu. Konec seriálu je opravdu skvěle a důstojně zakončený, přesně tak, jak si každý kvalitní seriál zaslouží.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Je to vskutku velmi kvalitně zpracovaný a natočený seriál, který sleduje příběh roty E. Vše působí maximálně realisticky a nějakým způsobem se odlišuje od ostatních válečných snímků, je to zkrátka velmi osobitě podané. Líbí se mi, že menší prostor dostali také váleční veteráni, a to vždy hned na začátku každého dílu, divák si tak může poslechnout jejich zkušenosti, ač krátké, tak i přesto to vdechne seriálu určitou autentičnost a vás to pak po shlédnutí dílu nutí nad vším přemýšlet. Bitvy jsou velmi strhující a právě oné bitvy jsou velmi realisticky zpracované. Jeden z nejlepších seriálů, který vzdal hold válečným veteránům, jenž prožili hrůzy války.

The End of the F***ing World

The End of the F***ing World (2017)

Velmi originálně pojatý seriál, s melodramatickým laděním a výbornou hudbou a kamerou. Vůbec to na mě nepůsobí, jako klasický klišé příběh o dvou depkařících a znuděných puberťácích, naopak je to zde pojato trošku ironicky a osobitě, což se mi velmi líbí a překvapilo mě to, rozhodně jsem to takto působivé nečekal.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Naprosto legendární a kultovní klasika, kterou musí znát opravdu každý. Rowana Atkinsona už snad nikdy nic nepřekoná, je vskutku nenapodobitelný. I přes jednoduchost celé této postavy je to zkrátka velmi geniální.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Co k tomu dodat, zkrátka je to nejkultovnější seriál všech dob, který se mnou pomalu stárl. Poslední série už jsou na můj vkus trošku slabší, ale na to, kolik let to běželo, se to dalo očekávat.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Tenhle seriál sleduju opravdu dlouho a za těch několik sérií se to pomalu od 6. a 7. série začalo zhoršovat, ač to s sebou přineslo třeba zajímavé postavy a události. Bohužel mnohdy se začal dávat prostor postavám, které byly nezajímavé a příběh to jaksi zdržovalo, některé epizody byly fakt nudné tím, jak se nimraly v příbězích nudných postav, to mě občas rozčilovalo. Seriál se prostě zbytečně moc natahuje a přináší s sebou kolikrát zbytečnosti, už by si zasloužil nějaký důstojný konec. Během 10. série jsem se na to přestal koukat, protože už mě to nějak minulo, avšak nedávno jsem si na to vzpomněl a řekl jsem si, že tomu dám ještě šanci a pokusím se na to dívat, až do samého konce. Jsem rád, že jsem se pro to rozhodl, protože mi došlo, jak moc mi vlastně ten seriál chyběl a uvědomil jsem si, že jsem si k některým postavám vytvořil pouto a rád bych věděl, jak to s nimi dopadne. 11. série se docela rozjíždí v dobrém tempu a myslím si, že lehce napravuje reputaci celému seriálu, kvůli předešlým slabým sériím. Nemůže se totiž seriálu upřít, že ta akce, napětí a emoce se prostě nikdy nevypařily a stále to dokáže být koukatelné. Jsem přesvědčen, že pravý fanoušek se seriálem zůstane až do konce, i přes to, že to není dle jeho představ.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tohle je prostě Velký třesk sitcomů 21. století, který s sebou přinesl partu nerd tydýtů, kteří nám dokážou mnohdy prostřelit bránici už jen svým výrazem a už se to stalo v podstatě klasikou, která prostě neomrzí. Ač tomu nemůžu dát plných 5 hvězdiček a skoro vždy jsem dával přednost např. Přátelům, tak tenhle seriál zkrátka nemohu opomenout, řadí se mezi klenoty sitcomů, na který se vždy rád podívám.