Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (7 766)

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Hodně nápadité a zřejmě to díky tomu vyhrálo cenu za nejzajímavější námět posledního měsíce na Netflixu. Sobíka je totiž všude plno. Zároveň ale také skákající mezi žánry tak výrazně, že to námět nakonec i vytrestalo. Z podstaty věci se totiž jedná o drama o stalkingu. Jenže se do toho fušuje životní příběh jednoho zoufalce, který vměstnal znásilnění a drogy do nejzajímavější epizody celého seriálu, která ale zároveň se samotným dějem nemá nic moc společného. Zbytek se pak dost opakuje a dokud nedojdete k finální katarzi v posledních minutách poslední epizody, zjistíte, že se tu hlavní postava pořád plácá ve sračkách a vlastně z nich ani vylézt nechce.

plakát

Ženy a život (2022) 

Další z řady typických českých komedií, které jsou hrozné, ale lidé je zřejmě milují. Tak moc, že jsou několik dní za sebou mezi nejsledovanějšími filmy na Netflixu. A nebo je to jistá sebetryzna našeho národa. Ostatně jako v mém případě, kdy jsem si film se zájmem taky pustil. Slavného tenistu Koháka totiž nevidíte každý den. Ale vtipné to stejně moc není.

plakát

Antracit (2024) (seriál) 

Atmosféra legendárních mysteriózních Purpurových řek se tu mísí s takovým, dnešním young adult hororem, kde hned v prvním díle Vám vysvětlí, proč je francouzská mládež napříč Evropou nejméně oblíbená. Na hlavní postavy si ale ve výsledku docela zvyknete, a to i přesto, že jsou střelené, divné a ulítlé. A navíc dojde i na naprosto zbytečnou gay scénu, která by asi v podobně laděné hororové kriminálce západního charakteru chybět nejspíš už ani nemohla. Pro tu atmosféru, perfektní prostředí alpského podhůří a zajímavý námět ale stojí za to tenhle seriál zkusit. Dokonce bych i řekl, že to má na úkor žánru docela solidní finále. Pokud tedy víte, do čeho jdete, musíte být spokojeni.

Poslední hodnocení (9 717)

Muž na vrcholu (2024) (seriál)

08.05.2024

Bez polevy (2024)

07.05.2024

Prima ČESKO (2022) (pořad)

05.05.2024

Ripley (2024) (seriál)

04.05.2024

Sobík (2024) (seriál)

04.05.2024

Ženy a život (2022)

27.04.2024

Antracit (2024) (seriál)

25.04.2024

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

24.04.2024

Nádherná hra (2024)

21.04.2024

Reklama

Poslední deníček (202)

Zaměřeno na...French 79 - Life is Like

Mám čistou elektroniku tuze rád. Na té totiž nejde nic zkazit. Buď je dobrá nebo je špatná. Potažmo alternativní. Potažmo špatná...takže dejme tomu, že dnes mluvíme o té dobré. O té, které kvalitou odkazuje na ty nejlepší hudebníky jako jsou Daft Punk (samozřejmě), Fatboy Slim nebo The Chemical Brothers.

Ani už nevím, jak je to možné, ale jednou jsem se, a asi na to bude mít vliv Youtube (což je vlastně i dost neobvyklé), dostal k francouzskému (jak jinak) hudebníkovi, který všechny ty muzikanty nahoře adoruje a zároveň přichází s něčím naprosto novým.

S něčím, co už vím, že budu mít důvod se k tomu vracet. Life is Like je asi nejzajímavější kousek z toho všeho, co od něj už mám rád. Nechci říct nejlepší, protože by to nebyla pravda. A Vás by to nemuselo tak nalákat. Nicméně ten klip je boží. A hudba vlastně taky, protože je v rámci elektroniky aktuální....a hodně originální.

A to já vždycky moc rád ocením. 

French 79 je tak producent dnešní doby, který odkazuje na ty nejlepší jedné generace, kteří, jak to vypadá, už jsou nenávratně pryč...až teda na The Chemical Brothers, kteří budou boží asi až do skonání světa.