Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (20)

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Ve filmu je zmíněno, že bodnutí bylo dvanáct, stejně jako je dvanáct i pasažérů (bez Poirota a oběti). Jenže když pak vidíme flashback samotné vraždy, bodnutí bylo jen jedenáct, jelikož hrabě (Michael York) a hraběnka (Jacqueline Bisset) Andrényi bodli společně.

Nesmrtelná teta

Nesmrtelná teta (1993)

Když Štěstí (Libuše Šafránková) sešle se slovy: „Aby se líbil,“ kouzlo, kterým Matějovi (Filip Blažek) odčaruje velké zuby, výrazné pihy mu zůstanou. Když se ale ráno probudí, pihy už najednou nemá.

Dívka na koštěti

Dívka na koštěti (1971)

Na začátku, ve scéně zkoušení, se dozvíme, že „rebeke plex“ je kouzlo pro vrácení do původního stavu. Pro tento účel ho pak Saxana (Petra Černocká) použije třeba i při vrácení podoby zřízencům nemocnice proměněným v krávy. Proto nedává smysl, když tou samou formulkou přičaruje hlodáky učitelce Peškové (Jana Drbohlavová). Zároveň ke konci používá pro vrácení podoby další dvě kouzla („vexopuro noblety hemenex“ a „zarache beteme valoketax“).

Světáci

Světáci (1969)

Ofina Zuzany (Iva Janžurová) v průběhu filmu různě mění délku, jelikož se film netočil chronologicky. Nejkratší je ve scéně v Diplomat Grillu, jelikož tato scéna se točila jako první.

Světáci

Světáci (1969)

Příslušník VB zabuší na dveře bytu a zařve: „Bezpečnost,“, načež se Marcela (Jiřina Jirásková) chvatně vrací do obývacího pokoje ke zbytku osazenstva. V momentě, kdy má vejít do dveří, si ale můžeme na vteřinu všimnout, že za nimi ve skutečnosti čeká, až zazní od režiséra pokyn.

Pretty Woman

Pretty Woman (1990)

Když jede Edward (Richard Gere) s Vivian (Julia Roberts) poprvé do jeho podkrovního apartmá, tak ve chvíli, kdy se otevírají dveře od výtahu se zrcadlovými výplněmi, můžeme zahlédnout vlevo odraz kamery (čas 00:18:23).

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Film je zasazen do období renesance. Zámek Moritzburg, na kterém se koná královský ples, je však barokní.

Jak se budí princezny

Jak se budí princezny (1977)

Když se kletba naplní a všichni usnou, Melánie (Libuše Švormová) sebere královně korunu a užívá si, že „teď je královnou ona“. Když se po událostech následujících dní na hradě objeví princ Jaroslav (Jan Hrušínský) a začne se dobývat dovnitř, Melánie je stále i po těch dnech ve stejné pozici s korunou v ruce.

Jak se budí princezny

Jak se budí princezny (1977)

Na úplném začátku úvodních titulků vidíme pohled na hrad Pernštejn. Ikonická hranolová „věž čtyř ročních období“ je v tomto záběru „dostavěna“ do očí bijící růžovou filmařskou kulisou. V žádném jiném záběru v celém filmu již tuto kulisu ale nespatříme, naopak je zmíněná hranolová věž ukazována tak, jak je.

Jak se budí princezny

Jak se budí princezny (1977)

Když Růženka (Marie Horáková) říká Jakubovi (Václav Postránecký): „Já vím, poručili Vám,“ (čas 00:13:45), můžeme si všimnout, že vzadu za stromem čeká služebná, která pak jen vystoupí, jako kdyby zrovna přiběhla, a pronese svoji repliku: „Co nám to děláte, jasnosti? Švadleny už čekají!“

Dívka na koštěti

Dívka na koštěti (1971)

Když se Saxana (Petra Černocká) vrátí pro Lexikon kouzel a musí pak znovu vyslovit zaklínadlo, aby se mohla vrátit do světa lidí, měla by se správně resetovat lhůta na získání babského ucha, což se však nestane.

Reklama