Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměrný "mysteriozní" seriál, který si cucá atmosféru z prstu. Sedm dílů si je podobný jako vejce vejci - jde se hledat vězeň co chybí, pak se najde a dá do vězení. Samosebou to má to "tajemno"´, kdy vždy až ke konci se něco ukazuje. Je tu až moc podobného s LOST. Už jen jméno Abrams značí vše. Tajemné dveře něco skrývají, je tu Hugo "Blitz" a lidi tu moc nestárnou. Možná to má být jen přímočaré a zábavné, protože tolik chyb v každém díle se sotva vidí. Nejhorší je pak sama hlavní představitelka, která zřejmě má být ženskou verzí Walkera Texas Rangera a Lorenza Lamase. Skáče víš než Superman, přepere i medvěda a co více okamžitě ví co má dělat. Nevím zda tohle má vydržet 302 dílů (co díl to jeden vězeň), ale já si počkám do konce první série a pokud se to nijak nezmění v tempu nebo inteligenci dílu, tak dávam ruce a oči pryč. Velké haló a malé johó. ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa mi pacila myslienka, obsadenie, namet, prostredie, caro neznameho... no ale s odstupom casu musim povedat ze tento serial je FIASKO! Az mam pocit ze tvorcovia sa nam smeju do ksichtu! Naivne sceny, dementne riesenia, vsetci su dementni len hlavni hrdinovia nie. Vsetko sa toleruje, zakony neplatia, logika ide bokom.... tvorcovia nas fackaju, stia nam do tvare a my si to nechame... totalne som znechuteny. dnesny diel bol asi posledny ktory som pozrel. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Nový mysteriozní seriál z Abramsovy dílny, který navíc několika detaily (Hurley, tajemné klíče k tajemným dveřím, flasbacky) připomíná trošku Lost. Bez nich by to byl ale naprosto tuctový seriál o týmu detektivů, chytající sériové vrahy (tím se ale pořád ještě může stát). Úvodní a závěrečné dvoudíly perfektní - zbytek jen nutné zlo, kdy jsem už měl párkrát chuť se sledováním seknout, protože představa, že budu sledovat 300 dílů o 300 vězních (z nichž jen pár bude opravdu zajímavých) moc neláká. Každopádně lišák Abrams ví, kdy useknout první sérii a nalákat tak diváky na tu druhou (zdravíme Ztracené). 6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po troch dieloch. Tuctova epizodna detektivka s nesympatickymi vysetrovatelmi a nelogicky sa spravajucimi kriminalnikmi obohatena o mysterioznu liniu v tradicnom Abramsovskom prevedeni s minimom odpovedi ale milionom otazok. Po fiasku s Lost tuto natahovacku radsej vynecham. Narozdiel od Lostu tentoraz nestoji za vela ani samotne spracovanie, ktore nedokaze vyvolat potrebne napätie a ani zaujem o jednotlive postavy. 4/10. ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama