Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré predlohy majú to šťastie, že ich môžete adaptovať donekonečna a nikto nebude riešiť, ktorá z filmových verzií je lepšia, lebo si už ani nikto nepamätá minimálne tú prvú. No a potom sú tu diela ako Motýlik, kde vznikol jeden legendárny film a nová adaptácia je automaticky, a nespravodlivo, chápaná ako parazit. Čo je veľká škoda, pretože pri takto príťažlivej látke stačí len silné režijné vedenie a vhodný casting a výsledok musí byť skvostný. No a Motýlik verzia 2017 ponúka všetko, čo treba, navyše Malek a Hunnam sú dokonalou castingovou voľbou. Možno sa len až príliš podobajú pôvodnému obsadeniu, čo ale na ich hereckom umení nič neuberá. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že když film šel do kin a objevila se první hodnocení, tak hodně se schylovalo k tomu, že to bude průser jak svině. Lidi to sjeli a zhejtovali, přitom průser se nekoná. Jasný, nedá se to srovnat s původním filmem, který je ty vole epický i po tolika letech - Jednoduše původní film je ukázkou pravé filmařiny. Nicméně tento remake se ani nesnažil jít v jeho stopách, trochu odlišným způsobem vyčnívá a nabízí čistě jen to "NEJ" a nic víc. Mělo to spád, bylo to zábavné a zajímavé ale hlavně i, skvěle se na to koukalo - Dané lokace a herecké výkony, na jedničku. Čtyři hvězdy né za filmové umění ale za poskytnutou zábavu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, nicméně po tomhle peckovém remaku ani nemám sebemenší důvod to měnit. Motýlek sice totálně všude prošuměl a většina lidí patrně ani nebude vědět o jeho existenci a dle mého je to obrovská škoda. Ať už samozřejmě kvůli hercům, z Charlieho Hunnama teče charisma kdekoliv se objeví a Rami Malek mu zdatně sekunduje (v jiných směrech), doufám, že po masivním úspěchu Bohemian Rhapsody si lidi začnou zpětně dohledávat. Nebo i celkově z prostého faktu, že se jedná o výborně natočený film, jež sice v televizi poběží díky lehce nadsazené naddvouhodinové stopáži půlku večera, ovšem rozhodně doporučuji tomu dát šanci. Velká spokojenost. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený nízkym hodnotením i malým počtom hodnotiacich. Veľmi som sa tešil na tento remake, no priznávam, že hlavne zo zvedavosti. Starú klasiku mám veľmi rád, S. McQeen je king. Nahradiť ho Ch. Hunnamom bol výborný nápad, hlavne z dôvodu pomerne veľkej fyzickej podobnosti. Rovnako je na tom skvelý R. Malek. Film ma nenudil ani sekundu, stále som si to v duchu porovnával s klasikou. Tá stále vyhráva, ale tento remake sa vôbec nemusí hanbiť. Niektoré scény sú pozmenené, niektoré veľmi podobné, iné zase úplne nové. Veľmi silná i drsná bola scéna vraždy na mori, celkovo musím pochváliť obsadenie i atmosféru, všetko výborne klape a keby som nepoznal originál, tak nedám na film dopustiť. Nemám dobrý pocit z recenzií užívateľov, ktorí sú dotknutí zbytočnosťou tohto filmu, pretože to už bolo dobre natočené. Súhlasím bolo, ale tento remake veľmi nezaostáva, navyše je tu nová generácia divákov, ktorí originál nevideli. Možno i vďaka novej verzii dostanú chuť na klasiku. Pri hodnotení som sa zamyslel ako by som hodnotil, keby som nevidel originál a vyšlo mi, že plným počtom. 90%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama