Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* hezká a veselá pohádka, která je svým laděním hodně podobná Šileně smutné princezně, kterou také natočil Bořivoj Zeman. Nezapomenutelná je tu Valerie Kaplanová v roli Smrtě (asi její oblíbená, protože podobných rolí má nemálo). Zpěvák Jirka Korn svou roli zvládl slušně a na rozdíl od jiných se na to dá dívat. A i když dávám "jen" 3 hvězdičky, tak doporučuji mladší generaci, která ji asi moc nezná. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z tradičních československých pohádek, která šla v mládí mimo mě. Obecně mi motiv „našeho“ hloupého Honzy v pohádkách přijde jako jeden z nejpitomějších. Když k tomu připočtu to, že se mi zpěvák Jiří Korn jako Honza do vkusu vůbec netrefil, na slabé hodnocení je zaděláno. Navíc si z ní nedokáži vybavit ani jednu povedenou scénu, žádný dobrý vtip, ani sympatickou postavu. Když už bych se měl na podobnou pohádku dívat, zvolím si Šíleně smutnou princeznu, která sice taky nepatří k mým oblíbeným, ale je lepší než Honza málem králem. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět, ale ten natahovaný konec se smutným "chozením po kraji", kdy prostě pro postavu Barušky chybí využití, mi moc neučaroval. Ale jinak je to dokonalé - Honza je chytřejší než ostatní, ale vypadá jako hloupý, je zde spousta vtipných scén a dialogů, včetně hlášek (cepy cepy, klepy klepy a jiné), dost dobře zahrané (i když si nejsem jistý, jestli Korna někdo nedabuje), rád se vždy podívám znovu. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná rozprávka s presným Kornom, ktorého kúsky a hlášky boli veľmi úsmevné. Najviac mi utkvela hláška "páni mámo". Vďaka filmu som zistil odkiaľ ju má môj kamarát, ktorý ňou častuje svoju budúcu svokru. Bořivoj Zeman stopáž neprestrelil čo je super. V strede snímky mohol viac zaujať, ale v závere ma prebral zo strnulosti. Opäť raz, ako v Pyšnej princeznej v prípade Neumanna, aj tu bol kráľ vykreslený ako šaško, tentokrát v podaní Filipovského. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oldřich Kautský, Bořivoj Zeman .. První filmová role zpěváka Jiřího Korna za doprovodu zkušeného hereckého ansáblu dopadla velice dobře! Dnes už klasická a skutečně výtečná a zábavná pohádka o "hloupém" Honzovi od Bořivoje Zemana. I při nedávné repríze jsem se už po několikáté dobře pobavil.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě. (San Miguel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno