Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové fantasy dobrodružství s velmi mírnými sci-fi prvky (aneb meče proti laserovým... ehm, holím). Už ve své době to muselo působit jako hrozné béčko, které dnes možná pobaví o to víc, protože nad naivním příběhem, choreografií netknutými bitkami, umělými kulisami a pravěkými triky se nelze nepousmát. Nicméně se snímku nedá upřít roztomilá hravost a imaginace, takže ve výsledku funguje lépe než (h)různá soudobá fantasy (Dračí doupě, Souboj Titánů 2010). ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

6 let po Star Wars vychází film Krull s tak špatnými efekty, že by se za to styděli na na začátku století. Navíc ten příběh je hodně mimo, pořád se chodí z bodu A do bodu B s občasnou odbočkou. Chování postav nedává smysl, a vůbec většina postav je v tom filmu naprosto k ničemu. Například onen kouzelník neudělal za celý film vůbec nic, tím myslím vůbec nic. Pořád se tváří jak není užitečný ale jenom zaclání a všichni ho zachraňují, lezl mi na nervy celou dobu. Ta hvězdice je taky WTF největšího kalibru. Tohle prostě neberu a nechápu proč to má takové hodnocení. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Hornerův soundtrack je skvělý, připomíná mi můj oblíbený ruský romantismus v hudbě (Borodin, Rimskij-Korsakov), ale to je asi tak to jediné, co z filmu stojí za zapamatování. Krull je špatný mišmaš všeho možného, co si scénárista s producentem rozhodli do filmu naházet. Občas z toho vykoukne nějaká slušná scéna, ale když tak měli zůstat u pohádky s meči a netahat do toho StarWars. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pohádkový Krull, který samozřejmě nabývá v zámoří kultovního statusu, jsem nikdy v mládí neviděl. A je to škoda, protože je ukázkou skvělé zábavy právě pro dětské naivní diváky. Není tak upjatý jako Scottova Legenda, ale ani tak sofistikovaný jako Princezna nevěsta - dva snímky, které svojí atmosférou i vizuálním zpracováním připomíná Krull nejvíce. Btw: Nervydrástající scéna se stop-motion pavoukem je napínavá i po téměř třiceti letech - holt ty osminohý svině mají něco do sebe v jakémkoliv ztvárnění. 65 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $16,519,460Tržby Celosvetovo $18,900,000║ Mierne prižmúrim oči a prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu, lebo za hudbu od Jamesa Hornera, za triky a masky si to táto sci-fi-fantasy zaslúži, taktiež kulisy a prostredie boli tiež na úrovni, stačilo o niečo svižnejší dej a lepšie vykreslené postavy a mohol to byť prvotriedny film, takto to patrí aspoň k tomu lepšiemu priemeru. -obľúbená rozprávka z detstva- /70%/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama