Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 080)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel navázal zase na špatný remake. Barbar Conan není jeho nejhorší snímek, ale že by nějak vynikal to také ne. Je to remake a mě bohužel neuchvátil jako originál, ale s tím jsem počítal. Jsem zvědav, kdy se mu povede zase pořádný remake aspoň jako u Texaského masakru motorovou pilou. Od té doby točí špatné a nebo jen průměrné filmy na které se snadno a rychle zapomíná... 4/10 = 45% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie, že by sa vyslovene nebolo na čo pozerať. Pár záberov celkom potešilo. Ale robiť remake tak úspešného snímku ako je Conan s Arnoldom, chce skutočne veľkú dávku odvahy. Režiséra by som za to určite nemučil, ale na také nútené práce do ruských guľagov, by som ho v rámci "dovolenky" bez menších problémov vyslal. Vytratilo sa veškeré čaro "originálu", takže tento snímok bol zbytočný, ba dokonca miestami pôsobil tak idiotsky, ako český prezident, alias "Kikina", pri krádeži "čínskej prepisovačky" na čajových dýchankách v Chile. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsi naprosto tupy zbytecny a absolutne bezpohlavni remake od mistra kokota s chorym mozkem jmenem Nispel na co tenhle traged sahne to pohrbi hluboko v zemi a uz po pravde zacinam mit strach jakou klasiku se rozhodne zprznit priste nezbyva nez doufat ze se jeste vrati Arnie a zachrani co se da cokoliv dalsiho k tomu psat je ztrata casu FUCK THIS PRODUCT!!!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na srovnávání není a ani by nemělo být místo. Nový Conan je v novém balení sice někde úplně jinde, prosťounký je samozřejmě stejně jako Arnieho opus z roku 1982, ale určitě není v úplných sračkách. Hned úvodních patnáct dvacet minut má totiž neskutečnou kvalitu (když samozřejmě pomineme Conanovo narození – je bleskurychlé, maximálně úsměvné a malý Cimmeřan je navíc ve vteřině bez pupeční šňůry), akční scény jsou nápadité, krvavé, svižně natočené (hlavně malý Conan versus čtyři nájezdníci). Toliko začátek, s přibývajícími minutami se ale jeho kroky začnou trochu zajídat. Nejde ani tak o logiku děje nebo nesmyslné konání postav. S tím člověk počítá, nicméně během akce už režisér Marcus Nispel, který dle mého s Conanem uspěl, docela selhává a nudí. Akčním sekvencím s postupem času už navíc škodí onen prosluněný vizuál, který scény usekaných rukou nebo nosů trochu sráží na kolena. Určitě ale Conan dopadl lépe než třeba bezzubý Princ z Persie nebo nový Souboj titánů, nepřístupnost v podobě hektolitrů (někde zbytečně digitální) krve a několika odhalených bradavek je jen a jen ku prospěchu věci (mohlo být všeho samozřejmě ještě víc, ale třeba ubytí kněze hlavním záporákem se povedlo). Nedokážu moc posoudit, zda bylo dobrým tahem obsadit do hlavní role havajského herce Jasona Momoa, špatný není, ale pod kůži se mně ani přes poměrně krutý smysl pro humor nedostal. Slušní jsou nicméně i překvapivě obsazená Rose McGowan, Ron Perlman nebo Stephen Lang, Rachel Nichols naopak zaostává. Ještě dodatek: posledních protahovaných asi dvacet minut už bylo docela útrpných.. fantasy prvky mi vadily už u původního Conana.. a ještě mi dovolte: původní hudba Basila Poledourise je jen jedna.. a těžko ji něco/někdo nahradí!! Jinak ale spokojenost.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Akce tam místama byla hodně slušná, jen mě mrzelo, že nebyla tam na konci ještě větší. Třeba hned ta na začátku se mě líbila, když byl ještě malý. Prostě jsem tam postrádal něco, z čeho by mě mrazilo po zádech. Když to porovnám s původním Conanem, tak tenhle mě bavil o hodně víc. Ode mě to dostává lepší tři hvězdy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Conan je už druhá "barbarská" úloha Jasona Momou. Prvou bol Khal Drogo zo seriálu Hra o tróny (od r. 2011). (Macejko)
  • Postava barbara Conana se poprvé objevila v povídkách Roberta E. Howarda v roce 1932, Conan tak stál u zrodu žánru fantasy a o dvacet let předběhl neobyčejně populární knihy J. R. R. Tolkiena. (Zdroj: HCE) (Krouťák)
  • Během natáčení jezdecké scény kůň zakopl o kámen, načež spadl na Jasona Momou, kterému málem rozdrtil nohy. Herec se po natáčení přiznal, že myslel, že je to jeho poslední chvilka na vlastních nohou, a otřesený se musel uchýlit do šaten. (Beckett51)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama