Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opravdu spise pohadkovy dobrodruzny pribeh o Jasonovi a jeho parte, ktery se vzdy kdyz je v problemech obrati na bohyni Heru (kterou ztelesnuje bohyne Honor Blackman) a ona to za nej vyresi...Souboje a bitvy jsou pohadkove mile a "bezkrevne", a pokud bych srovnaval zdejsi triky napr. se Zemanem...nevim nevim kdo by zvitezil...Zaverecna bitva s kostlivcema je ovsem bozi!!! ()

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě hodně podobné kultu Souboj Titánů, kde vystupují také Bohové z řeckých bájí. Ray Harryhausen odvedl opět skvostnou trikařskou práci a líbí se mě jeho zatíženost na lebky a kostry, kde na závěr předvedl parádní bitku kostlivců s Jásonem a Argonauty. Ve srovnání s jeho jinšími filmy ale hodnotím Jásona pouze lehce nadprůměrně. ()

Reklama

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z ideálneho mýtického podkladu si autori zobrali tie najmenej akčné príhody námorníkov a dodali im iba troška šmrncu a nápadu. Väčšiu časť filmu tvorí pozeranie na oprskaných alebo utekajúcich Argonautov, čo pri tak krátkej stopáži nie je teda žiadna výhra.Rayov figúrkový Tálos, Harpyje a kostíci sú však bravúrny ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle kousek vzpomněl a řekl jsem si, že bych si ho mohl zopáknout. Navíc jsem ho tady neměl ohodnocenej takže o důvod víc proč si dát opáčko. Odhadem tipuju, že je to 20-25 co jsem ho viděl poprvé. Pro mnohé diváky už tady možná zahlodal zub času ale za mě film neztratil nic ze svého kouzla a já si Jásonovo dobrodružství užíval tak jako kdysi. Tady nuda rozhodně nehrozí. Spousta akce(bronzový obr Talos, harpyje, drtící skály, hydra, kostlivci) a hlavně je to film důmyslnej i po trikové stránce. 5hvězd. Tady není co řešit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hlavní opěrnou silou kvality tohoto snímku jsou na svou dobu neuvěřitelné a dokonale propracované efekty z dílny Raye Harryhausena. Zbytek filmu odpovídá tehdejší době - mnoho akčních scén, které působí spíše směšně a herci amatéři, kteří na celkovém vzhledu moc nepřidají. Za zmínku by ještě stála celkem slušná hudební stránka. Předkrm ke kvalitativně lepšímu Souboji titánů z roku 1981. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • V rané fázi vývoje filmu se počítalo s účastí dvojčat kentaurů, Scyllase a Charybdise, a také tříhlavého psa Cerebuse. (HellFire)
  • Legendární scéna boje s kostlivci vznikala velice složitou cestou. Nejprve bylo třeba, aby herci celou choreografii úderů a šermu nazkoušet a trénovat s kaskadéry a poté museli provádět pohyby a různé údery sami. Kostlivci byli přidáni až dodatečně. Denně dokázal Ray Harryhausen natočit přibližně tři vteřiny boje. Přestože scéna trvé jen 3 minuty, její natáčení zabralo 4,5 měsíce. (ondradvori)
  • Interiérové scény sa nakrúcali v rímskych štúdiách Safa Palatino, zatiaľčo exteriéry väčšinou neďaleko prímorskej dediny Palinuro južne od Neapola. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama