Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 1

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 121)

juta 

všechny recenze uživatele

O něco lepší vizuální zážitek než při jedničce, ale taky jsem se tady dočkal zklamání hlavního záporáka, který sice naháněl hrůzu, ale ta jeho hlava mi přišla dost chabá a na takového velikána směšná. Přišly také velké skoky mezi ohromnou akcí a velkého uklidnění. Perseusovi narostly vlasy a nechal si udělat trvalou, to také nebylo to pravé ořechové. Začátek bych hodnotil za 5, prostředek za 3 a konec za horších 5. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Další z hollywoodskych megalománskych nezmyslov,bez ktorých by sa tento svet kľudne zaobišiel.Scenár je jedna veľká katastrofa a ten,kto ho písal,musel byť nadrbaný alebo zhulený.Perseus,ten veľký Človek a nekompromisný odporca Bohov a božej moci sa z ničoho nič preonačil a hrdinsky bojuje na strane tých,ktorými v jednotke tak pohŕdal,dokonca zabudol aj na to,že mu strýčenko Hádes vyvraždil celú adoptívnu rodinu.Z veľkého a hrdého vládcu všetkých Bohov je bezmocný a dementný dedko,ktorý sa trasie v milujúcom náručí svojho odrazu zázračne dobrého a rodinne založeného brata...Úžasné.Ten,kto dokáže ignorovať to množstvo trápnych,pre normálneho človeka nestráviteľných paradoxov,je buď príliš zhovievavý,alebo hlúpy.Mňa osobne dosť uráža,keď si niekto myslí,že ma môže oblbovať takýmito donebavolajúcimi hovadinami.Tiež nechápem,ako mohli takí vynikajúci herci,akými sú Liam Neeson a Ralph Fiennes (obaja sú v mojej top desiatke) pripustiť,aby sa ich mená spájali s niečim tak zúfalo stupídnym.Bombasticke vizuálne efekty(,zvlášť v druhej polovici),obstojná hudba a,chvalabohu,nie príliš dlhá minutáž.Tak nech si tieto tri slabé pozitíva rozdelia jedinú hviezdičku,ktorú som vo svojej nekonečnej zhovievavosti ochotná udeliť. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

S komentářem začnu tam, kde jsem minule končila. Účes hlavního hrdiny tady vypadá jako na zobrazeních řeckých hrdinů, má obsesivní porucha pohledem na hlavu hlavního hrdiny neměla nové podněty. Ne tedy, že by začal vypadat tak, jak jsem si vždy řecké hrdiny představovala, ale dětma nezatopíš. Ne, že by si člověk nepřál tenhle pokus spáchat na Perseově synkovi Heliovi. Mám ráda děti, pravda, u holčiček jsem k nedostatkům shovívavější, tady navíc postava byla díky dabingu obdařena hláskem, který byl sám o sobě zločinem proti lidskosti, ale i pokud odhlédnu (odslechnu?) od tohoto nedostatku a zvážím to, že malé holčičky jsou líbeznější, vychází mi z toho ideální materiál pro posměšky a pokusy. Jak si staří Titáni vypůjčili ze severské mytologie Krakena, nahněvaní Titáni si ze stejného zdroje vypůjčili Soumrak Bohů. Než nastal Ragnarök, bylo třeba diváky uvést do děje. Jak lépe, než pohřbem. Hlavnímu hrdinovi zemřela milovaná družka, čímž si scenárista otevřel cestu k nové milostné linii, bez které žádný film nemůže být. Pokud by se Hollywood rozhodl zfilmovat Boba a Bobka, dějí se věci strašlivé. Perseus bojuje s sám se sebou, chimérou, znovu se sebou, přičemž v boji s chimérou je podstatně úspěšnější, pak sedne na kůň, dodejme že létající kůň, a letí za královnou Andromedou, která, coby princezna bojovnice, s mečem v ruce táhne odněkud někam. Krátce před tím táhl Zeus s Poseidonem za třetím z triumvirátu největších Bohů, aby zjistili, že jejich zatracený bratr překonal příkoří z dětství, s otcem, který je chtěl sežrat, se spřáhl a společně se svým synovcem, Diovým synem, se rozhodl zahájit další kolo rodinných bojů o moc. Takhle vzájemně si o život usilující famílie má vůbec problém. Nejhorší na tom je, že se v lásce a pospolitosti nesejdou ani o Vánocích, protože tenhle svátek přinesla až zvítězivší konkurence. Pána Prstenů připomene nejen glumovitý Hefaistos, ale i entsky působící Kyklopové. Protože jsme pořád v Řecku, držíme se známých artefaktů, ač ty samy o sobě patří jinam, a ocitáme se v bludišti. Tam na nás už na konci čeká božská odměna, otec, strýc a bratr hlavního hrdiny, který svede další z mnoha bojů a lekcí přemisťování, aby po chvíli opět bojoval, tentokráte s dědečkem. Tomu se poněkud vzpříčil v krku a to tak, že dědečka definitivně rozptýlil. Do toho voják z bojových šiků královny Andromedy volal, že mají držet linii. Nechci být přehnaně kritická, ale to si opravdu na dietu vybral šťastnou chvilku. Celkově to bylo tak akčni, až to bylo překombinované. Nemůžu ale odhlédnout od svého upřímného smíchu, když Perseus, o asi dvanáct let a jedno manželství později, směřoval k tomu, k čemu ho čtenáři Petišky toužili dokopat už po jeho prvním boji s Titány. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Máme tohle zapotřebí? Příště raději zůstanu u nařachaného traileru, a nebudu si kazit chuť filmem. Je to v podstatě úplně to samé jako jednička - abych nebyl takový hnidopich, tak jsem se o něco více bavil, i akce se mi líbila víc, ale... Nebo spíš ALE posledních pět minut je to nejhorší, co jsem v kině za dlouhou dobu viděl. Měl jsem co dělat, abych smíchy nepoprskal sedadla pode mnou - fuj! Desetkrát horší než Válka Bohů. I nový Conan se mi líbil víc! A zase o něco víc nesnáším těsné soubojové akční scény: to se kamera nemůže na chvíli oddálit? Koho zajímají roztřesené záběry na změť rukou a nohou, a rozmazané švihání mečem? To se v celém Hollywoodu vážně nenajde režisér (zdravíme Spielberga!), který by uměl natočit zajímavou, perspektivní akční scénu? P.S. 3D rozhodně nebrat, v IMAXu jsem si užil tak maximálně trailer na Spider-Mana. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mnohem, ale mnohem lepší a zábavnější, než jednička. Kronos je totiž úber záporák a dokonce z něj částečně jde i respekt (v povedeným konečným zúčtování). Co se bohužel nezměnilo, je absence charizma u Sama Worthingtona (ten záblesk v Terminátor Salvation byl - po zhlédnutí Avataru - zřejmě jen optický klam), vyvažuje to ale Rosamund Pike, tu ráda vidím všude. Taky se dá těžko uvěřit, že by se Liam Neeson nechal zachraňovat a nepokosil to všechno včetně Krona na jednu hromadu, ale budiž. A mohli změnit vizáž Háda, takovej hrbatej chcípač s mastnými vlasy, není divu, že to dál jak na vládce podsvětí nedotáhl. (A to Ralph záporáky přece umí, ale jeho Hádes spíš budí touhu hodit mu bůra na svačinu). Ani Édgar Ramírez jako Áres nebyl nic moc a srandovní zapojení Billa Nighy do jeho desetiminutové role potrhlého Hefaista, který působí jako vyšinutější bratr Brumbála, pobavilo. Oproti jedničce i tak obrovský posun do kladných vod a dá se kouknout i opakovaně. Na nic si nehrající zábavná jízda (ale zrod Afrodité z pěny v moři, vzniklé upadeným titánovským údem, to nám prostě neukážou). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. března 2012 v Buenos Aires (Argentina). (Varan)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama