Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Chris Columbus skutečně neumí točit temné a děsivé scény...a že jich od prvního dílu přibylo. S rozsahem stránek románu ale přibylo i škrtů ve scénáři a atmosféra tak ve spojení s nevhodnou volbou sice nadšeného, nicméně nepříliš kompetentního režiséra, dostává pěkně na frak. Nikterak tomu nepřidá ani domácí prudič Dobby, příliš rychle rostoucí Daniel Radcliffe ani skladatel John Williams, který si vybírá svoje slabší chvilky. Odporně slizký Kenneth Branagh si sice svou roli užívá, ale film, v jehož scénáři by bylo dost děr i kdyby se věrně držel předlohy, to zachránit nemůže. Když si vzpomenu na mamču Weasleyovou, Colina Creeveyho a Toma Riddlea, musím připustit, že castingové oddělení odvedlo skvělou práci, ale i přes skvělé herecké výkony se nejde nedívat na hodinky a nepřemýšlet nad tím jak je to v těch maličkostech sakra celé průhledné a vykalkulované, aby se to dobře prodávalo... 60% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale změny, které byly udělány oproti knižní předloze se tady velmi vymstily. Snaha o co nejvíc akce u baziliška se mi nelíbí a podle mě by se mohl tento "zabitý" čas věnovat něčemu zajímavějšímu - třeba více kouzelnickým hodinám. Druhý problém vidím v Danieli Radcliffovi. Zdá se mi, že v tomto díle hraje ještě hůř než v předchozím a je to jediná postava, kterou bych si velmi snadno představila přeobsazenou jiným hercem (vlastně bych tuto změnu velmi přivítala). ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl Harryho Pottera. Columbus opět dokazuje, že Harryho má ze všech tří Potterovských režisérů zmáknutého nejlíp, scénář se pořád ještě nemusí potýkat s encyklopedickou délkou dalších knih a nedochází tak k násilnému krácení děje a atmosféra filmu navíc notně ztemněla. Herecké výkony jsou opět na velmi dobré úrovni a snad jedinou "chybičku", kterou můžu filmu vytknout je, že Emma Watson ještě nevypadá tak proklatě sexy jako v dalších dílech;). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Až na přespříliš otravného Dobbyho, který se mi ale nelíbil ani v knize, je Harry Potter a Tajemná komnata snad v každém ohledu lepší než první díl. Především je tedy zábavnější, zlepšila se ale také triková stránka i akční scény (famfrpál má konečně šmrnc), zápletka je zajímavější tím, že studenty "cosi / kdosi" ohrožuje n životech a návštěva u Aragoga je zase příjemně strašidelná. K dětským hercům opět nemám výhradu (dobrá, dobrá, Rupert Grint se ksichtí až příliš, uznávám), z dospělých mě přímo nadchl Kenneth Branagh v roli Zlatoslava Lockharta. A nemusím asi dodávat, že každá věta a každý pohled Rickmanova Snapea a Isaacsova Malfoye také stojí za to. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vida, tohle je rozhodně koukatelnější než Kámen mudrců... Atmosféra je o pár odstínů temnější, příběh hozený tak trochu do goticky pochmurného a tajemného hávu. Prvních 40 minut jsem tak trochu prozíval ve spršce digitálních efektů a čistě ilustrativních epizůdek, které mi jako "potěrovskému nečtenáři" nic moc neřekly, během zbytku stopáže to ale bylo o poznání svěžejší pokoukání. Škoda jen, že Columbus nedokáže dát filmu více kouzla a poezie, než mu dávají vizuální efekty a výtvarné zpracování. A samozřejmě také herci, z nichž mě nejvíce potěšil excentrický egoista Kenneth Brannagh... Pan režisér je bohužel rutinér každým coulem, paní autorka je zase každým coulem konzervativistka a netykavka, což možná prospívá filmu jako knižní ilustraci, ale ne filmu jako filmu... Některé scény v sobě mají obrovský náboj, který Columbus nuluje nevzrušivou a mechanickou režií bez náznaku invence (např. scéna s pavouky v Temném lese) a někdy by zase prospělo více lpět na příběhové linii a méně zahlcovat diváka detaily. Suma sumárum, je to poměrně zábavné, ač dost natahované, je to hezky vyhlížející, avšak postrádá to výraznější poetiku... Ta mrška tam jen tak podřimuje a až ji šikovný režisér probudí... nu, počkejme si na další díly. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • V tomto filmu zazní jméno nebo příjmení hlavního hrdiny celkem 126krát. (gecko)
  • Náklady na reklamu: 50 milionů amerických dolarů; náklady na výrobu: 100 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend: 88 357 488 milionů dolarů (3682 kin). (lubos111)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama