Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od čtyřky malé, ale rozpoznatelné zlepšení se. Všechny tři dějové linky se rozjíždějí nadějně a v úvodu mě mile potěšil odkaz na Jámu a kyvadlo. Bohužel, i nadále pokračuje neskutečně přeplácaná scenáristická matematika, což se projevilo zejména na nevhodném propletenci tří dějových linií, které chvílemi nechávají diváka ve zmatku. Pátrání agenta Strahma je nezáživné a flashbacková linka s Hoffmanem podtrhuje další chorobu této série - nedostatek vlastní invence je nahrazován úpravami a doplňováním událostí z předchozích dílů. Z původní one man show se už bezmála stává práce organizované skupiny zločinců (vlastně bych se nedivil, kdyby se v desátém díle provalilo, že za jménem Jigsaw stojí půlka města). Pryč je dávno kouzlo šílence, který trestal své oběti tím, že je nechával v dilematu, zda zemřít, či obětovat to, čím se provinili. Brutalita je stále samoúčelnější a původní schéma už ani s takovými úpravami nefunguje. Poslední linie s pěticí lidí, putujících tak trochu ve stylu druhého dílu místnostmi plnými nástrah, je paradoxně nejzábavnější, ačkoliv postrádá jakýkoliv scenáristický podklad a chování postav je občas přinejmenším zvláštní. Pro pastičkáře další update série, pro neznalce nepochopitelná šmodrchanice se spoustou krve a pro běžného diváka další důkaz, že při třískání peněz z dojné krávy je někdy lepší nechat původní produkt spát... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pátý a zase o stupeň hůř a vlastně zase to samý. Je sice sympatický, že to tentokrát víc chtěli dávat do tý detektivní roviny, jenže to by nesměla bejt tak stupidní. Vždyť jenom fakt, že Jigsaw furt zanechává obětem ty svoje malý kazetky ( to musel bejt v elektru velkej účet), i když je docela dlouho po smrti a oběti tam dojdou vlastně náhodou. Navíc o to víc je vidět, že ty všechny pastičky už jsou hodně neoriginální a vlastně zbytečné a na efekt. A tam kde v minulých dílech aspoň trochu zaujala pointa, tak tady to ještě více pohřbí, protože mi ten konec došel asi po půl hodině, ale řikal jsem si, že tak blbý to snad nebude. Bohužel bylo a bude ještě hůř, páč šestka je tu coby dup. Přijde s ní už čistej odpad? ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

musím říct, že na 5 díl jsem se kouknul už pouze z nostalgie k prvním dvou dílům této série. Po prvních dvou výborných dílech, přišla naprosto zbytečná 3-ka a ještě horší 4 - ka a já jsem šel na 5 díl takříkajíc " z povinnosti" . O to víc jsem byl mile překvapen. Saw 5 totiž není jen bezduchá vyvražďovačka, ale má i "silný" příběh. Tvůrci se rozhodli vrátit zpět do minulosti a podali nám, co vše předcházelo věcem následujícím. Vše samozřejmě propojeno (jak už to u téhle série bývá) s přítomností, aby vše gradovalo v závěrečném " finále" . Celkově musím říct, že jsem nebyl zklamán a vím, že se sejdeme u 6-ky :o) Dávám poctivých 65%! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobné jako čtyřka a kvalita dolů nejde. Pořád se na to dá koukat. Podle mého názoru je tento díl celkem brutální, určitě masakrálnější než dva předchozí. Řezání rukou, sekání hlav, lámání kostí vás docela znechutí, ale to k SAW patří a je to sice hnusné, ale na druhou stranu by bez toho film nebyl tím čím býval. Potoky krve opět tečou, děj je docela zajímavý, ale už se v tom trochu ztrácím, protože si přesně nepamatuju co bylo v předchozích dílech. Konec je zajímavý a nečekaný, uvidíme co nám přinese šestka. 55% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama