Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (534)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vy si myslíte, že o životech druhých rozhodují živí. Nu, možná se budete divit." Zatímco v kinech řádí Jigsaw, já se pustil opětovně do šestky. Kromě originální jedničky jsou samozřejmě všechny díly postaveny na vynalézavých pastích a šťavnatém gore - uřezávání si kusů těla, drcení trupů, provrtávání lebky, veselý kolotoč či nevyzpytatelná kyselina, avšak zde funguje dobře i samotný příběh. Snad jen těch flashbacků mohlo být méně. Na podruhé to sice není už ono, ale čtyři hvězdy ponechám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tleskám, povedlo se! Už jen ten excelentní začátek! Jsem divný, když mi přišel obrovsky vtipný? Ale on přece vtipný byl! Ta černá holka to zahrála výborně - jak se nejdřív podívala na toho špekouna a pak rozčarovaně na svoje štíhlé bříško, jak potom přidávala centimetry podle tlusťochových odřezků... a ten výraz při sekání... roztomilé. Snad jen málo chápavý jedinec mohl nepostřehnout, že toto je opravdu míněno s žertem a nadsázkou. A já miluju černý humor. Nicméně pár minut nato už jsme opět ve staré známé smrtelně vážné atmosféře. Chvílemi se mi sice zdálo, že tempo oproti ostatním dílům zpomaluje, ale o to lepší bylo potom dlouhé grandiózní finále. A kromě začátku musím vyzdvihnout ještě aspoň scénu s kolotočem pojišťováků. A s Lady Jigsaw aka Vengeance na konci. Nemám co vytknout, další prvotřídní večerníček pro trochu ujeté dospěláky. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jako dobré, ale mohlo být lépe. Škoda, že se celý film nenese v duchu úvodní scény. Ta je totiž tak drsná a těžce stravitelná, že s ní i otrlý divák může mít menší problémy. Nikdy nebylo težší udržet žluč na správném místě. Kouzlo šokující nechutnosti a nervydrásajícího napětí se bohužel po úvodní pětiminutovce vytrácí a... A co? Po zbytek filmu je divákovi servírován typický kriminální thriller, který v rámci žánru nemůže nabídnout nic nového. Možná scéna s kolotočem nebyla úplně k zahození... Jako hororová oddychovka dobré, jinak nebrat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne ne, minulý díl nebyl náhoda. Propad série se podařilo zastavit a máme tady docela povedenou šestku. Na začátek si opět zopáknem o co šlo minule a jde se na věc. Tentokráte si John Kramer vzal na mušku jednoho vykutáleného pojišťováka, který mu kdysi zatrhl alternativní léčbu v Norsku....Detektiv Mark Hoffman se za každou cenu snaží utajit svou skutečnou identitu. Líbila se mě atmosféra, děj i postavy. 70% a z mého pohledu druhý nej díl série. A spolu s jedničkou jedinný který si zaslouží archivaci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej je tentokrát našťastie priamočiary a v centre pozornosti Jigsawa a jeho nasledovníkov je istý manažér zdravotnej poisťovne. A aj zopár jeho kolegov. Pasce sú vymyslené fajn, ale to by nemalo byť jediným kritériom pri hodnotení jednotlivých častí, scenáre už dávno nie sú tou najväčšou devízou tejto série. Bohužiaľ sa zase dostáva k slovu prepisovanie vlastnej histórie a tak som celú líniu s tým, čo s Hoffmanom a prečo, proste odignoroval. Záver chvalabohu neprináša nejaký brutálny zvrat, pri ktorom by sme si opäť museli klepať na čelo ako napríklad pri štvorke, ktorá mimochodom prezradila, kto je nasledovníkom a aj to, že Hoffman nesiaha charizmou Jigsawovi ani po prvú pascu na pätách. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Film nebyl promítán kritikům. (Cheeker)
  • Před premiérou byla otevřena (přesněji 13. března 2009) horská dráha ve Velké Británii na motivy filmové série Saw.  (MistrMcFalk)

Reklama

Reklama