Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Výborná šou, která neznala klišé, ale jen originalitu, lesk a slávu. Byl to nádherný zážitek v kině Světozor. Bohužel nevyhrál nikdo komu jsem to přál, takže vyhlašuji svoje Oscary. Nej film: Frost/Nixon *** Nej herec v HR: Frank Langella *** Nej herečka v HR: Angelina Jolie *** Nej herec ve VR: Heath Ledger *** Nej herečka ve VR: Amy Adams *** Nej režie: Ron Howard. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

První polovina geniální, ve druhé autoři vsadili spíše na sílu hlavních kategorií, než na samotnou show. Oscaři zase trochu jinak. Vynikající Hugh Jackman předvedl to, co umí - perfektní herectví okořeněné zpěvem, a protože není ani moderátor ani komik, nepouštěl se do slovních hříček a "improvizovaných" scének. Možná ho bylo příliš málo, ale když se na scéně objevil, byl to suverénní elegán a báječný průvodce. Po loňském ceremoniálu, který byl "ochuzen" scénáristickou stávkou, a který tak zachraňoval výřečný Jon Stewart, přišel tenhle rok výpravou, scénami i sestřihy vypiplaný večer, který sice ve druhé polovině trochu ztrácí tempo, ale přesto patří k nejlepším Oscarovým zážitkům. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

S uplnym nadsenim priznavam, ze toto bola ta najlepsia Oskarova noc, aku som doposial videla. The 81st Annual Academy Awards s uzasnymi efektami, uvadzane skvelym Hughom Jackamanom, plne dojimavych momentov, vratane udelenia Oscara nezabudnutelnemu Heathovi Ledgerovi, pri ktorom sa zalesklo nejedno oko a super vtipnou scenkou so Sethom Rogerom a Jamesom Frankom... ma velmi, ale velmi potesilo ;). Odhliadnuc od samotnych vysledkov s ktorymi som na 100% spokojna nebola, kazducka jedna minuta udelovania Oskarov mala svoje nezabudnutelne caro…And 5* Oscar goes to… ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno