Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Oženit Crusota, tou dobou s 41letou milfkou Claude Gensac, bylo dobrým tahem. Ten vztah vdovec - vdova a potažmo nevlastní dcera - nevlastní matka se skutečně povedl. Pozvedl sérii tím, že na eskapády už tu není jen samotný Funes, nýbrž i jeho dceruška  a manželka. Kromě toho vedle dcery Geneviíve Grad je tu ještě víc na co koukat. Už to není jen o honbě na nudisty. Tentokrát se rozhodne Crusot povýšit a omylem počítače ve zkouškách uspěje. Rázem je on prvním štábním a svého bývalého nadřízeného si vychutnává se vší parádou. Když se ale u mola dozví pravdu, tak následuje snad nejlepší scéna celé série. Crusot v tu ránu má asi 80 cm. :D [23347. hodnocení, 222. komentář, 75%] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Třetí a ještě vydařenější pokračování četníků ze Saint Tropez. Nezastavitelný ďáblík Louis de Funés v roli vrchního strážníka Cruchota potká konečně ženu, která se mu líbí a hned mezi nima přeskočí jiskra, doslova elektrický výboj a už je ztracen. Pak je nádherně vidět, jak nová žena jeho života Josépha (Claude Gensac) pomalu přetváří jeho život a posouvá ho tam, kam si ona sama přeje. Přes počáteční odpor jeho dcery Nicole (Geneviéve Grad), která nechce novou matku a Cruchotova nadřízeného Gerbera (Michel Galabru), který by tento květ rád sám utrhl (ale vše se obrací proti němu), nabírá tento vztah na obrátce. A také mimo jiné chytí dvakrát velkého zločince Ferryho (pěkná role pro Maria Davida) a soutěží s Gerberem o povýšení na vrchního rotmistra. Je oku lahodící vidět Funesovu mimiku, když se rozčiluje a nadává, ale i když se mu daří a nadřízení ho chválí a on blahem jen kvete. A scéna, kdy chce být menší až bude nejmenší na celém světě. Velmi příjemná a zábavná komedie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl ze série četníků. Funes zde je oproti jiným jeho rolím tak trochu lidštější...ale i tak skvělý. Vtípky se hrnou jeden za druhym a film pobaví i po několikerém shlédnutím. Scénka, kde je Funes povýšen je naprosto fantastická a je vidět, že si ji vychutnává opravdu náramně a Gerber skládá báseň za básní. Až do doby, kdy zjistí, že se spletou a povýšení předají Gerberovi a Cruchotovi odeberou. Zdárný příklad francouzské komedie tehdejší doby. --- Co to bylo za divadlo? Vy jste nabytý statickou elektřinou... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že jediný člověk na celé planetě na kterého Cruchot cholericky neřve, je jeho nadřízený rotmistr Gerber. Ve třetím díle se ukázalo, že jsou takoví lidé dva. Claude Gensac se s Lousem de Funèsem sešla už v Oskarovi a sedlo jim to tam tak parádně, že ji Jean Girault vepsal i sem. A znovu jako jeho manželku, tentokrát teprve budoucí. Vznikl tak zřejmě nejkompaktnější scénář celé série, který je ovšem zase tou největší slabinou celého filmu. Girault psát neumí, nerozumí pointě a je specialistou na neúnosné protahování vtipů v naději, že se divák přece jenom začne smát. S dvojicí Michel Galabru & Louis de Funès to stačí. Bez jednoho z nich v záběru už je to o dost horší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Trošku se to vrátilo na úroven jedničky. Opět vtipné scénky a hlavně ze všech dílů podle mě nejlepší příběh. Hluchých míst, méněvtipných scén, horších herců a různých nedostatků zde bylo hodně, ale dalo se to přežít. Ve výsledku opět nevidím žádnou pecku, ale solidní nadprůměr. Hodnotím na 72% = **** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Zákonitosti subordinace neumožňují, aby se Cruchot (Louis de Funès) vlastní snahou ucházel o povýšení na štábního rotmistra bez souhlasu nadřízeného. Dokonce je nutné, aby nadřízený podřízeného přímo navrhl na povýšení, a ne aby si tento o povýšení řekl sám a pak jej dosáhl na základě jakési zkoušky. Z tohoto pohledu mohl být Gerber (Michel Galabru) klidný a Cruchotovo povýšení nedoporučit. (pjotri)
  • Když se Cruchot (Louis de Funès) potápí, všimněte si jeho rukou. V různých záběrech na nich buď má nebo nemá potápěčské rukavice. (Ištván87)
  • Když Cruchot (Louis de Funès) jede na začátku filmu v kabrioletu a provokuje záměrně pomalou jízdou, jede kolem plné čáry a ostatní řidiči se za ním vzorně vlečou. Pak přijde přerušovaná čára a řidiči začnou Cruchota předjíždět. Cruchot se raduje a křičí: „Teď ho chytneme!“ Jenže tu není žádný důvod k zastavení, protože předjíždějící řidiči se ničeho nedopustili. A Cruchot, přestože se raduje, že řidiče chytnou, nikam nevolá, aby zadržení zajistil. (pjotri)

Reklama

Reklama