Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 2

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 253)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že The Batman je jeden z těch filmů, které je nutné vidět v kině. Já jsem to nestihla, takže na doma mi zůstal už jen stín toho zážitku. Což je samozřejmě škoda, zvlášť, pokud se tu zrodilo něco víc, než jen jeden sólo film. Ale doma je to prostě slabé, další variace na mnohokrát viděné a mnohokrát přečtené. Trochu mi to sice zlepšilo pachuť z Nolanovy trilogie, ale brzy si nebudu pamatovat víc, než Selinu v nátělníku. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi zvolený tón pulpová detektivka + deštivý noir + serial killer story a Gotham plný neštěstí a korupce. Jak jsem od začátku držkoval na obsazení Pattinsona, tak teď uznám, že sem jako "kurtcobainovský" emo Bruce Wayne sedí. Plus i za záporácký tým. Nelíbí se mi PG-13 rating, neboť víc násilí a krve by tady tomu pojetí jednoznačně prospělo a zesílilo temný dojem. Výsledek není dokonale úderný a působivý, ale ty 3 hodiny vtahují, cením tvůrčí ambice, rozhodně slibný úvod do další batmanovské série. ♪♫ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozezněl se hlavní naprosto kulervoucí hudební motiv, Batman začal práskat lidi a já byl zaraženej do sedačky jako v časech, kdy mě filmy formovaly a měl jsem neskutečnou radost, že to ve mně filmy ještě dokáží probudit. Nadšení bohužel vyprchalo v druhé polovině, kdy tempo znatelně zpomalilo...a to zejména vlivem krajně nadsazené stopáže, kdy 3 hodiny už jsou prostě moc, když netočíte vyloženě (historický) epos. I tak ale pětikvalt, jelikož Matt Reeves je špičkový režisér, kterému již mnoho let fandím a ani na chvilku jsem nepochyboval o tom, že nový Batman bude pecka. Zvládá jak akci, které není tolik, ale když už je, tak je strhující (opět také vlivem špičkové hudby) a audiovizuálně je to jeden z nejvíc strhujících zážitků, které u disneyovek prostě nezažijete. Strašně se mi líbila kamera a barevná paleta, nad kterou jsme slintali již v trailerech a libovolný záběr filmu byl natáčen s myšlenkou a nikoliv sterilně jako u běžné hollywoodské spotřební produkce, tady byly zkrátka ambice jiné a vyplatilo. Navíc mi perfektně sedl styl vyprávění a temná atmosféra bez laciných joků pod pernamentní palbou deště. DC vlivem Snydera může být za tento jev vysmíváno, ale mně to sedí mnohem více než sluníčkové a barevně vyblité marvelovky, ač pak na každé v tom kině sedím a stále mě baví. Co mě trošku mrzelo během sledování, tak byl fakt, že by se k výbornému Pattinsonovi neskutečně hodil Phoenixův Joker a ačkoliv se to nikdy nestane a dostaneme jiného, atmosférou mi to do sebe zapadalo. Celkově kvituji menší měřítko než u velkých a dražších týmovek, ačkoliv je samozřejmě the Batman hypernerealistický, bavila mě jeho uzemněnost oproti svým soukmenovcům a komiksová stylizace, která mi tak chyběla u Nolanovy trilogie, ač se samozřejmě jedná o špičkové filmy. Za mě velká spokojenost a i když teď nemám chuť si onu tříhodinovku zopakovat, až na to někdy později dojde a bude se blížit dvojka, tak to bude hodně fajn a doufám, že budou i v budoucnu vznikat podobné protiváhy marvelovkám. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvělý způsob, jak jít novou cestou a nezklamat diváky, zhýčkané Nolanem. Matt Reeves je borec, že ve třech hodinách na tak jednoduchém dějovém schématu rozehrál natolik vtahující, každou scénou opojnou podívanou. Úmyslná pomalost mnoha scén s jejich vytříbenou inscenací důkladněji stylizuje postavy a staví temnou atmosféru bezvýchodnosti špinavého, zkorumpovaného prostředí. Giacchino je k nepoznání a obzvláště v napínavých scénách překračuje stín vlastní kreativity, herci jsou výborně vybraní i režijně vedení (Farrell opět nejvýraznější) a nechybí ani skvělé entré pro nový Batmobil. Co filmu ubírá na potenciálu je nízká věková přístupnost - jeho natolik temná duše v kombinaci s dějovým konceptem pátrání po psychopatickém vrahovi, silně inspirovaným Fincherovou Sedmičkou, potřebovala i krapet grafického násilí. Zde Batman v největší zuřivosti z celého filmu mlátí pěstmi do tváře záporáka a ten nemá ani krev na nosu. A podobných nesmyslů, někdy i ryze logických, které jsou v hrubém kontrastu s naopak fantasticky vypiplanými filmařskými detaily, film obsahuje více. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Greig Fraser, Robert Pattinson, Zoë Kravitz a Paul Dano. K tomu hodně latexu, deště a Kurta Cobaina. A atmosférického soundtracku, u kterého si divák řekne „paráda, už je tu zase ten syrový drásající motiv“. A do toho všeho samozřejmě Matt Reeves, který musel projít hodně potemnělých míst. V jednotlivostech je to TOP. Bruce Waynea na veřejnosti roky nikdo „neviděl“, společnost dělá Alfredovi, nejvěrnějšímu z nejvěrnějších. Že se Gotham rozpadá zevnitř, mu ale lhostejné rozhodně není. Korupce je v politice, u vysokých úředníků, v policejním sboru, takže příchod sériového vraha se zálibou v hádankách, který ukazuje a trestá mocenské hráče a odhaluje nejtemnější pravdy města, napětí ještě vystupňuje. Nálada á la Se7en, detektivní stránka á la Zodiac, což jsme v předešlých verzích neviděli. To už ale za sebou máme velmi poctivou kresbu světa plného nesmazatelných jizev. Tenhle Batman je asi trochu jiný, než zhýčkaný divák čekal, mě trochu zamrzelo méně prostoru pro Penquina, slabší dynamika s Alfredem a krapet „nijaký“ Jim Gordon. Tím, že je Bruce v civilu méně, nestihne tolik přirůst k srdci. Pattinson, který poslední dekádu volil kvalitní tvůrce a nelimonádové postavy, je nicméně boží. Boží je i to, že výsledek jednoduše není pohádková digitální destrukce všeho, jen prostě tahle další verze třiaosmdesát let staré legendy netáhne potřebnou emoční silou. Vizuálně skvělá sebevědomá deprese. A brutální tříhodinová stopáž vcelku utekla. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • S výškou 1.78 metra, je Colin Farrell (zatiaľ) najvyšším hercom, ktorý kedy na plátne stvárnil postavu Penguina. (MikaelSVK)
  • V úlohe Catwoman sa mala pôvodne predstaviť herečka, resp. speváčka Lady Gaga. (MikaelSVK)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama