Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (271)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak trailer mě dost odrazoval od tohoto snímku a vyvolával ve mě negativní pocity, s tím že tento snímek oklikou vynechám. Naštěstí jsem se mýlil. Problém filmu je, že vypráví o celkem nezajímavé osobě a především scénáristé s tím ani moc udělat nemohou, protože příběh není převratným dramatem, který by diváka strhl. Snímek neskutečně táhne herecké trio hlavních protagonistů a prakticky z dějové linky vyždímají maximum co jde a nečekaně se v závěru podaří i vyvolat emoce. Film určitě nemůže pomýšlet na nejvyšší příčky, ale rozhodně nominace na Oscara některého z herců by neurazila.....7/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* životopisný příběh téhle netalentované mecenášky umění mě rozhodně nevzal u srdce. To že svým nejbližším celý život lžete do očí a obhahuje se tím, že je to pro jejich dobrotu, mi je proti srsti. Ani jiným způsobem to není zvlášť zajímavý snímek. Sice se tam chvilkami zasmějete, zejména na úkor "umělkyně", ale přesto to není film na víc než 2 hvězdy - takže od něj víc nečekejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak túto historickú anomáliu vôbec nechápem a nechápem ju ani po pozretí evidentne značne štylizovaného filmu. Nakoniec je to film o láske a nesmiernej oddanosti a otvára otázku, či to v tomto smere nebolo zo strany pána priateľa a manažéra kontraproduktívne, aby sa aj sama zodpovedala, že teda asi nie. Grant, Streep aj Helberg dokonalí, len ma skrátka tento príbeh nezaujal natoľko, aby som sa do ich postáv dokázal, respektíve chcel vcítiť. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

S Florence Foster Jenkins je to tak nějak napůl. Obsahuje sice solidní herecké výkony, které Vás skvěle vtáhnou do děje, avšak jsou zabaleny do tak průměrného a již tolikrát viděného, že to filmu stejně moc nepomůže. Snímku také velmi škodí předlouhá stopáž, což z filmu Florence Foster Jenkins činí snímek, který Vás ohromí svými hereckými výkony, ale zbytek Vás zanechá, v mírně řečeno, rozpačitém stavu. A to je u těchto typů filmů vážně špatná vizitka. „People may say I couldn't sing, but no one can ever say I didn't sing.“ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Božská Florence je film,který se mi nehodnotí a nekomentuje moc dobře.Dokud se drží v hranicích komedie,funguje vcelku slušně,ve chvílích,kdy se začne tvářit jako drama,už snímku moc nevěřím a patetické scény ho vysloveně zabíjejí.Potěšily mě herecké výkony,obzvlášť mě bavil Simon Helberg,ale ten zpěv,ten mi ničil nervy(ty zbylé).Z toho,že jsem film viděl,nebiju zklamáním hlavou do zdi,ale nadšený z něj taky nejsem,je to prostě takový průměr. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Skladby, které zazní při závěrečných titulcích, jsou skutečné hlasové záznamy Florence Foster Jenkins. (jezurka42)
  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno