Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený díl téhle boxerské série. Přijde mi jenom jako jakási natahovaná jednička, odveta už nemá takovou šťávu (třeba to, jak se Rocky vůbec nekryje a celou dobu dostává ránu za ránou, aby se v posledním kole vrátil ve vrcholný formě je cekem trapný). No, a Apolla-parťáka Rockyho mám přece jen radši než Apolla-vyzyvatele zápasu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Rocky byl hlavně o emocích při sledování ne zrovna dokonalého člověka vypracovávajícího se z nuly na vrchol. Naopak ve dvojce už žádné emoce nejsou i když vypráví takřka ten samý příběh. Scénář je sice poměrně slušný, ale tápající režie mu podráží nohy a tak i klasické "trademarkové" scény jsou jen slabý odvar toho co byly v prvním díle - například skvělá a notoricky známá tréninková scéna se změnila na zosi na způsob běhu Terryho Foxe a i závěrečný souboj je nezajímavě natočený a plný klišé. 5/10 ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Rockyho nemožno pokladať za nijak zlý, rozhodne nedosahuje úroveň jednotky, no film sa snaží byť vtipnejším a v zásade mu to aj celkom vychádza. Stallone je tu už tak akurát vymletý a častokrát zahráva lepšie partitúry ako v prvom filme. Osobne som sa celkom pobavil na scéne keď sa Rockyho niekto opýta či sa nechce stať členom ich kondomínia, pričom mu odpovedá, že ,,on ich nepoužíva". Film má pomerne príjemné tempo až do chvíle pokiaľ Andrian neupadne do kómy, kedy sa už všetko iba vlečie až do štandartne zvládnutého finálového zápasu. Uvažoval, že by som dal 3*, ale nakoniec prilepšujem, pretože nato, že som od dvojky toľko neočakával som sa ani veľmi nenudil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. V podstatě podobné jedničce, vynikající film, kde konec všichni vytuší, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Skladba "Going the Distance" od Billa Contiho mala byť súčasťou soundtracku k Rocky II, ale nikdy sa o tom neuvažovalo. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama