Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (30)

plakát

Noe (2014) odpad!

Tak nechápu, proč se to jmenuje Noe. Buď by se někdo pokusil udělat film podle biblického Noema, nebo by vznikl úplně odlišný příběh, který by se ale nesměl jmenovat takto. Celé je to úplně špatně. Přitom by ale stačilo tak málo, přečíst ten kus Bible (část První Mojžíšovy) o délce povídky a hned by z toho byl úplně jiný film. Začalo to poměrně pěkně, dalo by se říct věrohodně. Pak se ale přidal jeden sadistický záběr a jeden detail, o kterém se dalo jen spekulovat. Pak to se syny Noema a jejich manželkami (manželkou), to bylo úplně špatně a ještě k tomu zbytečně. Hned po této podstatné chybě následovala další, a snad ještě vážnější. V Bibli jsou ti démoni (duchové uvěznění v šutrech, jak film říká) totální záporáci, z části kvůli kterým také měla ta potopa přijít. Ti kvůli svým zvrhlým touhám z Nebe odešli a usadili se na zemi. Film je však podal jako osobnosti hodné soucitu. Navíc při potopě se měli vrátit do Nebe. Vůbec! Bůh je tam už nechtěl. Pak tu byl ten král, král zvrhlých lidí té doby. Ten se na tu loď, kde mělo být správně osm lidí, vůbec nedostal. Tady se ale tam dostal, aby mohl nastat finální fight mezi ním a Noemem. To, že chtěl Noe zabít vnuka, je totální pitomost, která zde přinesla ještě další pitomosti jako fight mezi ním a jeho synem/syny. Když už se film nedal nijak zachránit, tak režisér přidal ještě jedny střeva, aby se aspoň úchylní diváci zaradovali. Fakt, že filmu se nedají vyčítat chyby, protože on sám je chyba, se snažil nadlehčit jen Anthony Hopkins, ale neměl na to dost síly, protože mu přeci bylo téměř tisíc let. Prostě když chce člověk natočit něco fiktivně-biblického, tak klidně, jen ať tomu pak neříká biblické. 0/5.

plakát

Návrh (2009) 

Pěkný film s pěkným vyzněním. Tak dobrý bohužel ale nebyl po celou dobu. První půlka je supr, pak přijde jedna poměrně nechutná scéna, kvůli který film ztrácí snad i dvě hvězdy. Pak přijde ještě jedna nahota, ale tentokrát ne tak strašná. Ze způsobu té odporné scény je naprosto jasně poznat, že režisér je ženská a to s poměrně nízkou morálkou. Pak ale přijde pár vtipů a dojemných scén, kdy je člověk ochoten odpustit některé předchozí omyly. Herecké výkony, hudba a i pak ta režie jsou dost dobré. Filmu nakonec přilepším. Slabší 4/5.

plakát

Nepřivolávej nic zlého (2022) 

Ze začátku to vypadalo spíš na atmosférický film. Mrazivá atmosféra, napětí chvilkami založena na ničem. Pak se to trochu stupňovalo (nahou scénu si mohli odpustit), pak to zas vychladlo. Postavy jako v každém řádném hororu jednají hloupě a namísto předcházení do nepříznivého konce padají úplně naslepo. Film byl dobrý než přišlo rozuzlení. Něco tak nelidsky násilného si zaslouží strhat, ale i tak to tady mělo určitý smysl. Zezačátku to snad připomínalo Peelův Uteč, ale to je film, kde se dané problematice pěkně nakope. Tady se spíš nechala být. Spoiler: Postavy se chovají po celou dobu hloupě a kvůli úplným detailům riskují život sebe navzájem. Táta propadne depresi, když jde ještě něco změnit, předtím nevyužil žádnou z možností, jak se zachránit, a teď tam tak trucuje a neví, jak dál. Ten film byl zajímavý ale nelidsky násilný. 2/5

Poslední hodnocení (280)

Who Killed Captain Alex? (2010)

09.06.2024

Farma zvířat (1954)

09.06.2024

Noe (2014)

odpad! 05.06.2024

Mlha (2007)

05.06.2024

Návrh (2009)

02.06.2024

Monstrum (2008)

28.05.2024

Nepřivolávej nic zlého (2022)

26.05.2024

Mars útočí! (1996)

26.05.2024

Predátor (1987)

odpad! 26.05.2024

Reklama

Časové pásmo bylo změněno