Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Přestěhují se do nového domu, kde objeví ducha s temnou minulostí, a stanou se miláčky internetu. Ruku v ruce se slávou ale přichází nevítaná pozornost ze strany státu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Neděle a film na zkouknutí v posteli se 14 letým puberťákem. Prý rodinný oddechový film, komedie - haha.  Jasně, já jsem se na to chtěla podívat už jen proto, že ducha hraje David Harbour, alias Hopper ze Stranger Things, a musím uznat, že byť nejsem cílovka a 15 už mi bylo dávno, tak mě to bavilo od začátku do konce. Rodinka se nastěhuje do domu, ve kterém bydlí duch, ale jeho snaha vystrašit 15 letého kluka na půdě nevyjde.. ten si ho natočí a místo aby strachy utekl, se mu začne smát. Otec rodiny v tom vidí obrovskou business příležitost, protože čísla u nahraného videa na yt skáčou raketovou rychlostí nahoru, ale syn se s duchem spřátelí a když pochopí, že nemůže mluvit, snaží se přijít na to, proč uvízl v našem světě a co se tehdy, před 50 lety stalo. Duch si totiž na nic nepamatuje. Příběh se začne pomalu rozmotávat a byť se jedná o vcelku akční a vtipný film, ke konci už je to spíš krimi/drama a starým plačkám jako mě se budou kutálet slzy jedna radost.  David Harbour, který neřekne za celé dvě hodiny jediné slovo zahrál tuhle roli dokonale a jestli jsem potřebovala nějaký milý film, tak tohle mi přesně padlo do noty.  Ne, není to bůhví jak převratné filmové dílo, ale věřím, že se na ten film podívám s radostí znovu.  Moje hodnocení: 8/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Chápu tu myšlenku tady, i to rýpnutí do tiktokové generace (Ernestova výzva), ale na mě to nezvládá prodat ten vztah k duchovi, a celkově mi ta rodinka přišla dost nesympatická. Furt si stojím za tím že Mackie je hrobař zajímavých projektů, ikdyž tady toho moc ovlivnit nedokázal. A Harbour nemluvící je taky poloviční...Btw na rodinný film tady padlo až moc kur.ev, tohle byl docela bizár. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Námet ma vôbec neoslovil a film som pozrel len kvôli Landonovi. A asi ide o jeden z nejslabších jeho filmov. Ani žánrovo sa nedá poriadne zaradiť. Niekto to označí za hororovú komédiu, iný za rodinný dobrodružný film. Dôvodov na označenie filmu ako horor nie je veľa. Jediný duch, ktorý sa objaví, nie je strašidelný a vyzerá skôr ako dobromyseľný pán, dezorientovaný ako Joe Biden. Jediný zaujímavá je tak pátracia linka po minulosti ducha. Výsledkom je film, ktorý nemá ambíciu vystrašiť, ale utopiť sa v dojímavosti, ktorá je zhutnená v závere. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Landon je spíše hororový režisér ani nevím a nechápu důvod proč něco takové natočil.  Tohle ani neví co chce být chvilku je to pokus o komedii co absolutně nefunguje a stojí a padá to jen na tom, že duch řekne Bůů a lidi utíkají jednou to možná vtipné je padesátkrát už ne. Pak je to hledání identity a zjištění , že byl v nějakém programu trochu sci-fi a thrilleru  a pak dojemný  konec. Jako rodinný film to selhává taky a označení horor je snad urážkou to i takový Casper (1995) předvedl více. To by nebyl Netflix , aby tam nedal propagandu   tak, že se tam uráží jakýsi bílý muzikant na úkor Hendrixe  jsou zde narážky na debilní bílé rodiny v domech s duchy (to, že oni tam zůstaly asi nevadí) bílým holkám se zde krade taxík a černá řidička jich odmítá odvézt ačkoliv ho mají zaplacený. A jedeme dále ten malý kluk má nad pokojem symbol blm (v podstatě radikálové co mlátily bělochy jen kvůli barvě kůže ) asijská holka zde nadává na mužských záchodech klukovi co močí, že nemá právo tam být (jo opačně by to vadilo takhle asi ne) a našlo by se i další. Co se tam dá pochválit hudba , jedna scéna s přechodem mezi dvěma obchody, jedna scéna s vyděšením nějakém duchařky kde je easter egg na Vymítače Ďábla a asijské vlasatice, konec, parodie na internet   a to je asi vše.  40 procent  P.s. Ta Asiatka byla pěkně hnusná horší herečku sehnat nešlo? ()

ER 

všechny recenze uživatele

Raději přibrat jednu hereckou hvězdou navíc, než dát peníze na kvalitní scénář, říkají si pánové v Netflixu. Duchařská komedie je toho dalším důkazem v řadě. Dějová sterilita s Harbourem v hlavní roli tu vyčnívá téměř na každém rohu (agenti, extra zbraň na duchy, prozření atd.). Přitom největší síla tkví v dost nevyužité lince o tragické události, jenž na 50 let rozdělila otce a dceru. Kdyby se scénář věnoval jenom jí a byla to spíše detektivka, tak ve finále by oko nezůstalo suché. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (7)

  • Film je založený na poviedke z roku 2017 „Ernest“ od Geoffa Manaugha. (Arsenal83)
  • Niekoľko týždňov po začatí natáčania bola produkcia zastavená z dôvodu hurikánu Ida v Louisiane. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Donaldsonville a New Orleans od augusta do októbra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

Reklama

Reklama