Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo funkčná dramedy odohrávajúca sa v podstate iba v jednom, značne retro, byte, alebo v jeho najbližšom okolí. Je to celé nakrútené v štýle Carnage, ale so zámerom diváka najmä zabaviť, čo nie vždy scenár umožňuje. Našťastie sú herci výborní a to bez výnimky a ani obmedzený priestor na ich manévre im nebráni zažiariť. Len som skrátka čakal, že sa budem smiať o niečo viac, respektíve že sa niekedy zasmejem nahlas. Čiže ako dramedy s "temnejším pozadím", ktorá pripomenie niektoré normalistické klasiky podobného rangu, Hádkovi fungujú celkom obstojne. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby bol film o Matějovi Hádkovi, ako preskakoval onehdy Vondráčkovej ploty, aby nasadil Plekancovi parohy, to by len bola komédia! Ale toto? Okrem vtipu so zabuchnutými dverami pred nosom nosáľa ide z toho strašne negatívna energia, čo u komédie asi veľmi nehľadáme. K tomu sa pridávajú trápne momenty s Novákovej bradavkami, ktorá ich raz vystavuje, raz si ich masíruje, a človeku napadne, tejto herečke to nepríde trápne? No a potom sa dozvedáme, že ona si to písala sama. Keby jej sebastredný exhibicionizmus mal byť jednotkou tenkosti, tak tu by bol tenký ako Novákovej pery. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Další spotřební česká záležitost, kterou máme nyní díky Netflixu šanci vidět nepoměrně dříve než tomu bývalo bylo zvykem. Nutno říci, že nevím jestli Netflix potřebuje další vrstvu podobného patosu. Hádkovi jsou totiž ničím neobjevné a ničím nezajímavé cvičení alá Vlastnci. Majetková pře odehrávající se na malém prostoru, kde prim hrají sami herci a jejich interakce. Situace se hrotí a eskalují do nesmyslných výšin (díky bohu se člověk nad tou absurditou jednou za čas alespoň zasměje). Snad si dvojice Moravec x Nováková dají na chvilku pokoj a ušetří nás dalšího trápení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hádkovi jsou pro mě jedno z největších překvapení posledních let. Jedná se o výbornou konverzační komedii, která mi nejvíc připomínala film Vlastníci. V obou případech jde vlastně o jednu místnost a několik rozličných postav, které spolu konverzují. A v obou případech se na těch konverzacích projevují klasické české vlastnosti, ale i aktuální témata posledních let. Ve zdejším případě to je třeba falešné vlastenectví a víra v pravdivost internetu či čtení fake news - trochu ohrané poslední dobou a stále častější. Filmu je vyčítáno, že nejde o moc chytrý humor. Pravda. Hádkovi se hádají a v hádkách na sebe vytahují nejrůznější pitomosti. Na druhé straně manželky zrovna neoplývají bůhvíjakým intelektem a oba manželé jsou zase podpantofláci. Jenže film je k tomu skvěle obsazen a opravdu zábavné konverzace by podle mě obstály i na divadle, kde by děj chytil ještě zcela jinou atmosféru. Škoda jen, že třeba Lucie Polišenská nedostala více prostoru. Je třeba ještě dodat, že vynikající byla i hudba. Tak schválně, kolik rodin se v tom poznalo? Vojtěch Moravec a Sandra Nováková spolu napsali a produkovali první film. Z čeho asi tak vycházeli? Že by z vlastních zkušeností? Pokud je základní měrou pro komedii schopnost diváka se smát, pak tenhle film ji prostě splnil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Upřímně; čekal jsem další z komediálních katastrof, a přestože určitě nešlo o snímek, který bych někomu s čistým svědomím doporučil, já jsem se u něj chvílemi až nečekaně dobře bavil, takže mi bylo trochu líto, že těch chvil nebylo víc. Po velmi dlouhé době jsem se dočkal českého filmu, od něhož jsem nic nečekal a který mě překvapil dialogy, u nichž jsem se mohl zasmát. Je fajn, že si ze sebe umí Sandra Nováková udělat srandu a že Sylvu při spolupráci na scénáři nikterak nešetřila. Bavil mě i podpapučový přitakávač s občasnými úlety v podání Jakuba Prachaře, bavila mě i Jitka Čvančarová, s jejímž příchodem se trojpokoják změnil ve 2+1, bavil mě i otec v osobě Ondřeje Pavelky a překvapilo mě, jak celá tato sestava upozadila Hynka Čermáka. Chca, nechca, musel jsem jít do tří pěticípých, protože jsem se mohl u dialogů zasmát a protože i mně se líbilo sledovat, jak Sylva přemýšlí. / "Jak se mě zastal, to je personál, ne jako ty." / "To jsou šachy maty, tohlencto." / Poučení: Dvakrát měř, jednou prodávej. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)

Reklama

Reklama