Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Každý správný knihovník má rád svoje zákazníky, protože díky nim je živ. Věčně opilý Bernard není správný knihovník a svoje zákazníky ze srdce nenávidí. Kromě toho kolem sebe jen zřídkakdy někoho snese a je proto zázrak, že se v jeho blízkosti bez (závažnější) újmy dokážou pohybovat roztomile naivní Manny s naprosto vytříbeným vkusem pro umění a sociálně nepružná, nezdravě alkoholu a cigaretám holdující Fran. Ale ještěže tak, protože s tímhle nesourodým trojlístkem je legrace přímo náramná. Humor je to vskutku absurdní a musí sednout. Já už to prostředí útulně rozházeného antikvariátu považuji skoro za druhý domov, a to jsem se začala dívat až nedávno. Black Books jsou pro mě mezi seriály naprosto ojedinělým zjevem a jsem ráda, že jsem na něj narazila. - "Maybe the art is saying cows know something we don't." ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Můj zfilmovaný životní sen: NEprodávat knížky ve vlasním knihkupectví, kde divnej chlap s účesem Ondřeje Hejmy za mě odvede všechnu práci, lejt jako to hovado, stát se cynickým komikem, za kterého mluví hmatatelný pivní odér z předchozí noci a konečně každičký den poobědvat lahvinku bílého, kterou přinese, vzhledem k bídáckému životnímu stylu, nádherná promiskuitní bojovnice, co prodává cinkrlátka. CHCI TO! ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen pár dílů ale už teď je jasné, že jde o další hodně nadějný britský seriál s výborným britským humorem z prostředí knihkupectví. Není to sice vynikající IT Crowd ale i tak je to super seriál na odreagování. Nelze než ho každému doporučit. Postavy v Black Books jsou skutečně výborné a velmi osobité a jsem moc zvědavej jak se budou dál vyvíjet. Dylan Moran je fakt týpek!. Výborná záležitost.... Kdo tohle ještě neviděl, ať to co nejrychleji napraví. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Humor, který se netýká přímo chodu knihkupectví je výborný (byť má i své slabší momenty), ale gagy, které směřují k tomu, jak se Bernard chová k zákazníkům jsou excelentní perly nekonečných rozměrů, které mám chuť si pustit vmžiku ještě pětkrát po sobě, abych je doopravdy vstřebal. Proč? Protože, v knihkupectví jsem pracoval rok a tohle je pro mě jedno nekonečné déja vu, ve kterém sám sebe vidím až nebezpečně často. Ne, že bych za pultem popíjel víno a tahal cigarety, ale vážně jsem několikrát zoufale prosil, aby někdo zamčel dveře a dovnitř už nikdo nelezl. O nápisech ‚Nic pro zabíječe času‘ se ani netřeba zmiňovat… přesto po první sérii (zatím) jenom 4 a ½. Edit: A nakonec na nich zůstanu. Bavilo to skvěle, ale i když se to dotýká mě tak blízkého tématu, hned tak brzy se k tomu nevrátím... asi. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetej a šílenej seriál. Uź jsem něco málo viděl, ale něco tak originálního a bláznivýho, už teda hodně dlouho ne. Viděl jsem to nejdřív jasně na plnej počet, ale druhá půlka první série byla trošku slabší, takže nakonec lepší 4 hvězdy a uvidíme, kam se to vyvine po dalších epizodách, na který už se opravdu moc těším. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Relaxační knihu "The Little Book of Calm" napsal učitel meditace Paul Wilson. (DivX)
  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)
  • Tamsin Greig (Fran) vyznávala židovské náboženství, později ale konvertovala ke křesťanství. (DivX)

Reklama

Reklama