Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

VanTom 

všechny recenze uživatele

S odstupem každé další dekády se tyhle představy přetechnizované budoucnosti nechtěně stávají vtipnější a mimóznější, o to víc, pokud se točí kolem hustohusté počítačovo-hackerské subkultury. Což Johnnyho nespasí, protože už od data výroby jde o mizerně natočenou koninu s tragickou režií, designem i hereckými výkony. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl opravdu trapas. Proč se snažit tvořit prostředí, na která nejsou prostředky ani technologie? Stačilo počkat pouhé tři čtyři roky a byl tu Matrix - digitální přelom v kinematografii. I když ani trpělivost by tento film zřejmě nezachránila - opravdu neskutečně tupý scénář a toporný Keanu Reeves, jemuž role nedávala vůbec žádnou volnost. Proč tento film vůbec vznikal? Toť otázka. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem pohledné béčkové sci-fi se skvělou výpravou, dobrým příběhem, ale špatnou režií. S odstupem času tenhle film vnímám jako takový malý předkrm před Matrixem, kvůli zápletce a hlavně kvůli Keanu Reevesovi v hlavní roli. Jeho postava je ovšem nepříliš sympatický sebestředný pitomec a Reeves ji ještě notně přehrává. Největší pitomec a trapák je ale bezesporu (a tradičně) pán s negerskou přezdívkou Ice-T, který se snaží mluvit a tvářit jako strašlivě cool nigga gangsta a zároveň je prosím tenhle vymaštěnec velitel intelektuálně-hackersko-polovojenského odboje, hmmm... Ale na druhou stranu mě zase ve filmu potěšili například Takeši Kitano (i když v notně blbé roli), Henry Rollins a hlavně můj veleoblíbený dvoumetrový Viking Dolfi jako velkolepě vyšinutý Kazatel. Hlášky typu "Jesus time!" nebo "Come to Jesus!" jsou kulervoucí a já bych si tolik přál vidět s Kazatelem samostatný biják... Za Kazatele a za laserovou strunu chlápka z Jakuzy jsem uvažoval o čtyřech hvězdách, ale kvůli retardovanému negerskému opičákovi ne a ne. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě není třeba, aby se adaptace úzce držela námětu: Doplh Lungren byl pro mě co by zabijácký kyborg zábavná postava (výborný herec pro roli kyborga – mnohem lepší než zprofanovaný Arnold Schwanzenegger). Líbilo se mi zpracování některých parciálních prvků Gibsonovy povídky (Kitano a jeho monovlákno, delfín – vojenský kyborg), ale jinak jde o dost špatnou adaptaci kyberpunkové klasiky na béčkové úrovni. Přidávám se k většině a chci pořádnou adaptaci Williama Gibsona, neboť je ostuda, že je jeho dílo takto przněno a náměty podřadné úrovně jsou předkládány jako kyberpunkový Parnas (viz trilogii Matrix). PS: jsem zvědavý na Kahnova Neuromancera (2009) – jestli to bude zase kolaps, podstoupím osobně technologickou implementaci a co by kyborg Lungrenovského typu vyhubím to prznitelské plémě neumětelů. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

90s cyberpunkový bizar. 90s, lebo 180 giga-bytová pamäť tu predstavuje niečo, nad čím sa treba vzrušovať a tiež kvôli dobovej fascinácii internetom. A takisto, pretože je tu Ice-T: patrón béčkovej produkcie, ktorého sme vtedy vnímali skôr cez jeho striktne jednorozmernú hereckú persónu než ako rappera. Cyberpunkový, lebo scenár napísal "godfather" žánru William Gibson a film sa pokúša o mix paranoidnej atmosféry Totall Recall s urban decay lookom Strange Days. Bizar, lebo Keanu predvádza jeden zo svojich najhorších výkonov, Lundgren tu má akýsi podivný ježišovský imidž a vo finále sa hlavný hrdina prepojí so super-inteligentným delfínom, pričom celú seansu sprevádzajú flashbacky z detstva. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Film čerpá námět ze stejnojmenné povídky Williama Gibsona, části příběhu a některé postavy jsou ovšem výrazně pozměněny (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama