Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matrix Revolutions se nedá nazvat jinak než epické finále. Matrix je trilogie speciálně pro lidi, který chtějí filmy, co jim mají co povedať. Což já nejsem...Matrix vůbec nechápu a nesnažim se porozumět jeho složitému příběhu, to je na mě moc. Hodnotím tedy všechno okolo (výkony, triky). Ty jsou na špičkové úrovni. Poslední část je jedna velká válka a řeže se to tam pořádně, kdybych na to tenkrát šel do kina, určitě bych si to užil...hudba k tomu je parádní. PS : Trinity mi nikdy nesedla, není to můj typ...90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kapky pořád padají, hrdinové zůstávají stejní, ale ten kód se nám nějak změnil. Je sice zelený, ale nepadá dolů plynule. Zadrhává se a místo po kvalitní dějové linii plyne po neopodstatněných proslovech, nevěrohodných dialozích a smutně nefunkčních akčních scénách. Když si při počínání v Sionu vzpomenu na dokonalost prvního dílu, na přesně definované postavy a na nezapomenutelné dvě hodiny, na které se dá dívat pořád dokola bez toho, že by ztratily kouzlo, je až nespravedlivý pocit, že mě Wachovskis fatálně podvedli a navždy mi zkazili jeden nezapomenutelný příběh. Morpheus se stal pouhou motivační figurkou, Niobe sama o sobě nemá roli, ať už zachraňuje kohokoli a jen hmatatelné pouto Nea a Trinity mi dává pocit jisté životnosti. A ani perfektní závěrečný souboj mi onen zkažený dojem nenapraví. Program provedl neplatnou operaci a bude ukončen. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Jednoduché -- a musel jsem se přemáhat, aby to nebylo o hvězdičku méně. Pokud autoři vytvoří svět s jistými pravidly, musí svět podle těch pravidel fungovat (a do toho patří i to, že Neo může pravidla porušovat). Změnit pravidla uprostřed hry je podvod. -- Pokud se na začátku něco kategoricky tvrdí (the truth: as long as the Matrix exists, humans can never be free), tak nelze tuto maximu rozmělnit. -- (První) Matrix se mi hodně líbil a znám ho skoro nazpaměť (i když i tam byla nesmyslná pseudofilosofie, třeba že prý savec žije v rovnováze s přírodou a nespotřebuje všechny zdroje -- nikoli, jakýkoli život expanzivně spotřebuje všechny zdroje ve své nice a POTOM žije v rovnováze s přírodou, protože už nemůže expandovat). -- Matrix Revolutions je šarlatánská břečka a nedovede to zvrátit líbivá vizuální stránka. A docela se mi líbilo i tohle shrnutí: http://www.youtube.com/watch?v=_XEa-3eeedI&NR ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno co má začátek, má i konec. Budoucnost světů je v rukou Nea nebo agenta Smitha. Válka dnes určitě skončí. Je účelem každého života smrt? Tenhle Matrix je jinej. Bitva o Zion, to je záplava digitálních triků a řežba jako v hvězdné pěchotě. Jenže já mám Matrix rád kvůli jiným věcem. Souboje, světlo, barvy, hudba, to vše jsem si mohl užít až při závěrečném souboji o nadvládu. Neo, ať jsi kdekoliv, DĚKUJEM! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako prvé dva dieli, výborná audio-vizuálno sci-fi akčná bomba........................Soundtrack Don Davis: 1. Logos Main Title [1:22] ,2. The Trainman Cometh - Juno Reactor/Don Davis [2:43] ,3. Tetsujin - Juno Reactor/Don Davis [3:21] ,4. In My Head - Pale 3 [3:46] ,5. The Road to Sourceville [1:25] ,6. Men in Metal [2:18] ,7. Niobe's Run [2:49] ,8. Woman Can Drive [2:42] ,9. Moribund Mifune [3:48] ,10. Kidfried [4:50] ,11. Saw Bitch Workhorse [3:59] ,12. Trinity Definitely [4:15] ,13. Neodammerung [5:59] ,14. Why, Mr Anderson? [6:11] ,15. Spirit of the Universe [4:51] ,16. Navras - Juno Reactor/Don Davis [9:09], ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Během závěrečné bitky Nea (Keanu Reeves) se Smithem (Hugo Weaving) i během titulků můžeme slyšet sloku sanskrtu: "Asatoma Sat Gamaya, Tamasoma Jyotir Gamaya, Mrityorma Anritam Gamaya," což znamená "Vyveď mě z nevědomí do reality, vyveď mě z temnoty do světla, vyveď mě z jsoucna do věčnosti." (HellFire)
  • Déšť ve skutečnosti není voda. Jsou to sloupce kódu, což symbolizuje rozpad Matrixu. (Duoscop)
  • Když vejde Neo (Keanu Reeves) k Vědmě (Mary Alice), je nad dveřmi napsáno „gnothi seauton“, což znamená „poznej sám sebe“. Tato fráze pochází z řečtiny a údajně byla k vidění při vstupu do chrámu v Delfách. (pornogrind)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama