Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí som mal z tejto psychárčiny dosť rozporuplné dojmy a bral som to len ako núdzové zaplátanie diery medzi jednotkou a trojkou. Pôvodne som teda hodnotil 60%. Druhá projekcia však napravila mnohé nepochopené a odkryla skryté detaily, ktoré potrebujú väčšiu dávku diváckej pozornosti. Aj tým táto trilógia dokazuje, že je neskutočne prepojená a že Wachovskí to vôbec nerobili prvoplánovo, ako sa spočiatku zdalo. Trikovo úchvatnejšie, štedrejší rozpočet dal vizionárskym súrodencom voľnú ruku a oni to zdá sa využili do posledného dolára. Niektoré dialógy stále vysoko nad mierou pochopiteľnosti, ale ak sa nestratíte v hlavnej myšlienke (ako ja pri prvej projekcii), tak sa máte na čo tešiť. 85%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První Matrix byl fajn. Třetí taktéž. Druhý Matrix je ale naprostý *mind-blowing*, *ass-kicking* a *brain-fucking* zážitek, který si povinně (a s radostí) dopřávám minimálně, co půl roku, protože něco takového se na svět nevyklube jen tak. Matrix - 90 % / Matrix Reloaded - 100 % / Matrix Revolutions - 90 % ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsem zpožděný za všemi o dobrého půl roku (jako vždy :), a Reloaded ke mně dorazil až jako moje DVD .. Už jenom to jak bylo schopno pokračování (nebojím se říct) kultovního Sci-fi Matrix rozdělit filmové nadšence a jak obsáhá debata se vede na téma obsahu (méně na téma formy – tam se shodují téměř všichni) dává tušit, že se jedná o mimořádný (v pravém smyslu toho slova) film. Reloaded má totiž tolik „možností volby“ pro diváka, že to s tou rozpolceností ani nemohlo dopadnout jinak. Pro někoho je to „megalomanská velkohubá pakárna“ (s tím bych si dovolil nesouhlasit), pro někoho „dokonalost“. Mně se koneckonců taky zdály některé scény nudnější – nebo lépe - méně významné, ale jelikož neznám konec (ten se dozvím až v Revolutions), tak vlastně nelze říct co je významné méně a co více. Co když je to, co bylo naznačené trošku jinak ?! . Myslím, že zatím u žádného filmu jsem neměl takový problém s přidělením hodnocení. Tohle je opravdu jenom první půlka bez pointy. Nechci to přeceňovat, ale „Šestý smysl“ bez pointy by asi taky nebyl tak slavný. Proto bych si dovolil vyjímečně (zatím) žádné nepřidělit. Po skončení filmu se moje osobní „spokojenost“ ustálila tak na ****, ale po „Revolutions“ to může celé „docvaknout“ a být hravě 105%. Taky možná necvakne nic a bude to 60% :) .......... Celkové zhodnocení u Revolutions. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wachowští prohlubují svůj svět a servírují ještě epičtější akční scény než minule, to celé v luxusním audiovizuálním hávu. Ale zatímco jednička byla perfektní a nevystřihl bych z ní snad jediný záběr, tady bych si zastříhal s chutí (Link doma, bitka se Seraphem). A taky dopekl některé efekty (hlavně bitka se stovkou Smithů) a charaktery vedlejší postav (Niobe - milostný trojúhelník mezi ní, Morpheem a šéfem obrany Zionu na mě působil legračně). A tolik nemudroval o vlastně jich učiněných volbách, účelech a důvodech všech a všeho. A zkusil trochu lépe zamaskovat, že příběh je do značné míry tour de matrix po starých (Vědma, Smith) a nových (Merovingian, Architekt) známých prokládaná akcí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Klíčník (Randall Duk Kim) říká Neovi (Keanu Reeves), že budou muset vyhodit 27 bloků elektřiny, načež budou mít přesně 314 vteřin, než se napájení obnoví. Ve 27. knize "Nového zákona", v části "3:14" se píše o svědectví zázraku stvoření. Tím je v Matrixu Architekt (Helmut Bakaitis), s nímž se Neo chystá setkat. (PROCESOR)
  • S celosvětovými tržbami 741,8 milionů amerických dolarů snímek ve své době vytvořil nový rekord pro filmy s ratingem přístupnosti R. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama