Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekolko animovanych kratasov, ktore ukazuju to, co sme sa dozvedeli z filmov behom par viet. Cize informacny prinos je prakticky nulovy. Pribehy zaujmu len svojim rôznorodym spracovanim. Mna prilis anime nebavi, takze ani z tohto hladiska som sa prilis nebavil. Pre mna to je zbytocny bonus, ktory sa raz da vidiet, ked ste fanusikom Matrixu, ale zaroven to nie je vôbec potrebne. 5/10. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný spin-off Matrixu. Několik příběhů vytvořených různými animacemi a s různou tématikou nám nabízí opravdu hodně a jak už řeklo několik uživatelů přede mnou, každý si tu určitě nějakého favorita najde. Tím mým je The Final Flight of Osiris, který mě skutečně ohromil nádherně realistickou animací a byla opravdu lahoda si těch pár minut vychutnat. The Second Renaissance mi zase nabídla styl mého oblíbeného anime a něco mi osvětlila z minulosti, takže bych ji zařadil hned těsně na druhé místo a společně s Osirem jsem jim napařil full house. The Program, Beyond a A Detective Story byly rovněž velmi dobré, jenom mi u nich něco málo k úplné spokojenosti chybělo a v porovnání s výše zmiňovanými pětihvězdičkovými povídkami jsem jim dal přesto silné 4*. The Matriculated a The Kid's Story mě moc neohromily, tak trochu jsem se s nimi minul vkusem, ale přesto byly vizuálně docela zajímavé a hezky se na ně koukalo, takže jsem zvolil cestu zlatého středu a dal jim 3*. No a nakonec The World Record, u něhož jsem teda buď nepochopil cílenou pointu nebo jsem se s ním kompletně minul, ale dívat se na únavné zpomalené záběry, jak nohy běžce běhají, lejou z nich kapičky potu a do toho jen vzpomínka na scénu "run, Forrest, run!" - nevím, mě to teda vůbec nevzalo a proto ty 2* - opět za zajímavou grafiku. Sečteno podtrženo - takové solidní 4* a určitě se na Animatrix minimálně ještě jednou mrknu. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Obsahem i formou výborně zpracované příběhy, které nabízejí nové a netradiční pohledy na téma simulace, manipulace, vztah: člověk versus umělá inteligence atd. Zvláštní pozornost si zaslouží vizuální stránka snímku, z níž jde mnohdy cítit „comicsový feeling“. Poznámka: nutno vidět pro hlubší pochopení „historických souvislostí“, důležitých událostí i drobných detailů, které se dějí v simulaci i mimo ní. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama