Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase jednou muzikál, který mě dostal po všech stránkách - jednak miluju r'n'b a vůbec ten černý styl hudby, který tady je a z poloviny písniček mrazí, jak jsou skvělé. Dreamgirls jsou ale pastvou i pro oči - kostýmy, kulisy, kamera, choreografie a vůbec celá výprava stojí za to, navíc i herci nejsou vůbec k zahození, dokonce většina je jich hodně dobrých a naprosto září po právu Oscarem oceněná Jennifer Hudson. Očekávala jsem průměr, ale jsem tímhle muzikálem nadšená. Sice bych byla ochotná některé pomalejší písně oželet, ale nikdo není dokonalý... A pro ty, kdo si stěžují na prostinký děj - je to MUZIKÁL, tady jde o tanec, zpěv, show, emoce, ne o geniální dialogy a komplikovaný děj! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle RnB rozhodně můžu. Chytlavé písně, které se neomrzí, písně s nábojem, kterým navíc vévodí krásné interpretky se snad ještě krásnějšími hlasy. A to platí i o Beyoncé. Neskutečný casting, a to i v případě takových jako Jamie Foxx nebo Eddie Murphy. Hlavně ten Eddie je neuvěřitelný. Proč takové role nedostává častěji? Není to epické, není to ani tak vizuálně bohaté, ale má to příběh a má to skvělé písně. Takhle by měl vypadat muzikál současnosti. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Muzikál je asi môj najmenej obľúbený žáner. Asi to bude kvôli, pre tento žáner príznačnej, príbehovej plytkosti, pretože sila filmového príbehu hrá u mňa významnú rolu. Občas sa mi ale stane, že muzikálové čísla sú také pôsobivé, že vďaka tomu dokážem prižmúriť oko. Toto je jedna z tých výnimiek, lebo ide o hudobný žáner, ktorý mi je blízky a spevácke výkony všetkých zúčastnených sú proste famózne. Navyše film oplýva skvelou retro atmosférou a výbornými hereckými výkonmi Beyoncé Knowles, Jamieho Foxa, Eddieho Murphyho (v dosť netradičnej a možno svojej najlepšej úlohe), ale hlavne debutujúcej Jennifer Hudson, ktorej výkon je bez všetkých pochybnosti oscarový. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Spousta překvapení pro mně. Dynamika v rámci muzikálu už dlouho neviděná. Obrovská porce kvalitního árenbí a soulu k tomu. Role za kterou Murphy určitě malinu nedostane (ten kratičký záblesk charakterního herectví - jeho sólo scéna po jeho posledním vystoupení- škoda toho Murphyho....). A pak ta paní Hudson- ta jakmile otevřela pusu , byl jsem opakovaně zamačkáván do mého gautche. Joj. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slibné hudební drama, ale poté co se trio přeskupí se film rozpoltí a od toho okamžiku mě film začal trochu nudit. Dějová linie s Effie mě bavila a možná bych trochu více zvýraznil a prodloužil její comeback, narozdíl od hlavniho tria, které jaksi stagnovalo a lidé kolem se uchýlili k plácání jednoho a toho samého. Samotné písničky byly hezké a výprava také, co mi ale vadilo nejvíce je, když si chtějí mezi sebou něco vyříkat, tak si to radši "vyzpívají", neskutečně dlouho kvákání, že třeba musí odejít, nebo že je brzdí atd. Nečekal jsem nového Raye, ale trochu jsem byl zklamán. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se mění postavení hereček Deeny (Beyoncé Knowles), Effie (Jennifer Hudson) a Lorrell  (Aniky Noni Rose). Prvně stojí v pořadí Deeny, Lorrell a Effie, pak je to ale Effie, Deeny a Lorrell a poté opět Deeny, Lorrell a Effie. (dominikciz)
  • Anika Noni Rose, ktará hraje třetí členku dívčího pěveckého tria, je o hlavu menší než její obě kolegyně, takže musela nosit patnácticentimetrové podpatky. (Pumiiix)
  • Výpravný muzikál studia Paramount (DreamWorks) stál 70 mil. dolarů a po prvním víkendu (15. – 17. 12. 2006) vydělal ve třech kinech 378 950 dolarů na 19. příčce. O dva týdny později expandoval do většího počtu kin a utržil 8,9 milionu. Díky množství nominací na různé ceny si snímek udržel pozornost delší čas a koncem února jeho výdělek v kinech USA překročil magickou hranici 100 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama