Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i Britové se chtějí trochu připomenout u taneční vlny, která tahá z peněženek mladých (respektive jejich rodičů) slušné částky, a tak se nám tu nabízí další z řady hopsandových jednohubek. Opět je v ní trochu rebelie, hodně pohádky, nefunkčního sociálního přesahu, hodně kýče, skvělé choreografie a málo příběhu, který má jen pojit jednotlivá taneční čísla. Kombinace vášnivého tance ulice s konzervativním baletem tu už nejednou byl, ale co – mladí se nažerou a ti starší to taky nějak přežijí. ()

Kaja.Kolarova 

všechny recenze uživatele

Velké, velké zklamání. Obecně od tanečních filmů není dobré očekávat mnoho, tohle je ovšem propadák. Taneční a choreografická stránka celé věci je super, jasně, jenže kolik takových filmů už je? Opravdu svět potřebuje ještě tohle? Nejvíc mě dostalo, jak se ve filmu nadřazuje street dance nad baletem, naprosto mě irituje celý postoj "crew". Dnešní mládež, která nemá kulturní vzdělání a cítění, se samozřejmě s chutí zakouká a bude bezpáteřně souhlasit, to je na tom to nejhorší... Že by se celé lidstvo mělo lépe, kdyby tancovalo "street"? Dejte pokoj. ()

Reklama

dantiiik 

všechny recenze uživatele

Nechci se tím nějak moc chlubit, ale co se týče streetdance či breakdance, tak mám trošku přehled. Nápad skombinovat balet se streetdance a natočit o tom 3D film, je asi tak skvělá myšlenka jako přeplout atlantský océan v neckách. Vážně to je naprostá blbost. Tu jednu jedinou hvězdu si film zaslouží jen za to pěkné 3D hopsání, ale i přes to stále můj oblíbený les vede:) ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem někde psala, tanec je životní postoj, který se nemění! Pro tyhle tanečníky to znamenalo úplně přehodotit svůj život, "vzdát" se něčeho, co milovali a najít cestu v něčem bezvýchodném ... Je to sice klišé nad klišé a vždy víte kam půjde další krok hlavních hrdinů, ale! Filmy o street dance nesmíte posuzovat podle obsazení, scénáře nebo režie. Ne! Tam jde prostě jen čistě o tanec a ten tu byl, se všemi "nástrahami" jakš takš dobře zpracovaný. ()

Abalzo 

všechny recenze uživatele

Tento film není pro každého. Příběh je zde zcela kýčovitý, neoriginální. Herci zde nejsou až tak herci. A přesto se mi líbí. Proč? Protože mám rád hudební filmy a hlavně tento styl tance. Věta, kterou jsem začal tento komentář, podle mě tento film vystihuje nejlépe. Ten, kdo od filmu očekává nějaký pořádný příběh s originální zápletkou či skvělé herecké výkony, ten ať si tento film ani nepouští. Bude zklamán. V tomto filmu jde především o tanec. A toho je tady spoustu a, alespoň podle mého názoru, kvalitního. Přidáme-li 3D, pro lidi jako já super zážitek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Výraz street dance zahrnuje všechny tanečný styly, které vznikly improvizací na ulicích. Patří mezi ně hip hop, break dance, popping, locking a jiné taneční styly. (Angie91)
  • Film je historicky prvním tanečním filmem ve 3D. (Angie91)
  • Film představí i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent - George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (Angie91)

Reklama

Reklama