Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento snímek ve mě vzbuzoval hned několik pocitů - nechuť, smutek a soucit. Bylo mi hodně líto hlavního hrdiny, že za velké peníze sám ze sebe udělá idiota přede všemi na kterých mu záleží. Ačkoliv není divu, jelikož být učitelem není med. Dá se říct, že je tento film hlavně o psychice "narkomana"...Bylo mi ho líto ale zároveň jsem chtěla aby na něj někdo vchrstl kýbl studené vody aby se vzpamatoval a šoupl ho někam na léčení.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je dobrý a baví mě. Podobné "trosky" zvládá levou zadní, nicméně nám to už několikrát v podobných podivínských rolích ukázal. Half Nelson je ale svým způsobem film o ničem a bez jakéhokoliv poselství, a to je velká škoda. Nebo alespoň to tak chápu, protože nevím jak si mám film vyložit. Je to o podivném vztahu učitel/žačka, o nápravě jednoho z nich, nebo je to o učiteli, který řeší vlastní krizi? Je tam všechno dohromady, ale nic pořádně nefunguje a aniž by se cokoliv vyřešilo. Emoce slabé, nástin učiteského života poloprázdný a jejich vztah naprosto chladný. Navíc se to celé dost vleče a od poloviny jsme skoro ztratil zájem. V posledních 20 minutách to trošku ožije, ale i tak to na mě nezapůsobilo takl, jak jsem chtěl. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé štyri *. Námet bol zaujímavý, Ryan bol vynikajúci ... ale ja som nepochopila, čo vlastne mi chcel tento film povedať. Asi mi chcel len ukázať kúsok zo života jedného učiteľa, ktorý po večeroch fetoval a jeho žiačky, ktorá mala nábeh a možnosti byť dílerkou. Nič viac, nič menej. Skvelá muzika. (Filmová výzva 2016 - morgos) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Anna Boden, Ryan Fleck .. Ryan Gosling nám dozrál! Opět v netradiční roli - podivína a samotáře - snažící se učit a chránit své žáky před světem, kterému on sám plně propadnul a je vlastně jen další troskou plující v moři jeho obětí. Snímek je natočen ve velmi civilním duchu, působí nenápadně a dané problémy rasy nebo drog jen zlehka prosvětluje, nemoralizuje ani neukazuje cestu ven. Na několika místech je atmosféra téměř hmatatelná a velmi intenzivní - hlavně díky ruční práci kamery, hudebnímu podkresu a zesíleným zvukům jsou stavy, jež prožívá Danny Boy, tak věrné. 75%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno