Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chtít od tohoto filmu další klon prvních dvou Ritchieho filmů je chyba. Mnohem blíže než k rozjuchaně vtipným hláskařům má RocknRolla k Layer cake Matthewa Vaughna, tzn. brnká se na méně odlehčené struny, zato s důrazem na postavy a vrstvení provázaného děje, který opět táhne k ‚velkému‘ konci. Úprk od Luca Bessona i Madonny Guyovi evidentně svědčí a i když celá ta stará parta tak nějak nostalgicky chybí, cholerický Wilkinson, úlisný Roden a temně charismatický Strong vás rádi vezmou mezi sebe. Nechejte se pozvat, tahle ‚slezina‘ stojí za to. 4 a ½. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel, jak tento film ohodnotit, kalibruji mezi 4 a 5*, ale na film Podfu(c)k ztrácí skoro ve všech směrech. Né, že by to byl špatný film, má parádní obsazení, výbornou hudbu a mnoho komických situací, ale je zde i několik sekvencí, kdy jsem naprosto vypnul a nudil se. Musím přiznat, že na 5* to nevidím, já hodnotím 4 hvězdičky… ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Ve světě zločinu se vždy přihodí jistá shoda okolností. A právě tito chlapci, kteří naplní její touhy, vysí Lenymu 2 mega…. Nechápu, proč Ritchie, který umí dát do filmů vše co mám rád, mně hodinu nudí! Hluboké rozjímání o ničem, respektive o lásce k drogám. Chybí mi humor – byť černej, víc akce, hlášky. V mých očích to nezachrání ani herci včetně Rodena, ani fakt, že po režijní stránce nemám co vytknout. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Johny, Archy a Divoká banda se vrátí s ,,pravým ROCKNROLLA“. Film nebude mít závěrečné titulky z obavy, že lidi přijdou jen kvůli nim. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Comeback Guye Ritchieho se docela vydařil... Základní dějová kostra sice trochu opisuje z jeho stylotvorného opusu Sbal prachy a vypadni, ale to se dá lehce přejít, hlavně že už je to zase ta dobře známá stylová jízda. Ritchie do ní přidal všechny své originální ingredience - videoklipový střih, pekelnou dynamiku, originální střihové přechody (zvláště v úvodu snímku), až maniakální posedlost podsvětím a v podstatě i adorace oněch podloudných a krutých mechanismů, herce především výrazné typově (včetně našeho Karla Rodena v jeho už ,,škatulkové" roli), hodně sarkastický a cynický humor, vševědoucího vypravěče - glosátora, postmoderní mix všehochuti...a nesmím zapomenout na ambivalentní vztah Ritchieho ke svému křestnímu jménu... '-) Ritchieovská gangsterka je tedy zpět (skoro) v celé své kráse, ale na Podfu(c)k číslo dva si ještě chvíli počkáme (a snad se i dočkáme)... :-) Podobné filmy: Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, Po krk v extázi, Sejmi eso ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se urputně snaží vypadat jako ten starý lišák Ritchie, až vypadá jako svoje nepovedená imitace. RockNRolla je svým způsobem návratem ke komplikovaným gangsterkám, které brnkali na lehkonohou strunu. Ale i tak jsme měli strach o naše hrdiny. Nechybělo jim napětí. Autenticita smrti byla stejně tak blízká, jako ústí hlavně u Ritchieho hrdinů z nemanic. I tentokrát tu máme partu budižkničemů, kteří se zapletou s bohatým mafiánem. Ale opravdové napětí a strach o jejich osudy přichází až v poslední půl hodině. Mezitím sledujeme víceméně nezajímavé zápletky, na které už jsme zvyklí z jiných a především lepších filmů. Ritchieho snaha vrátit se do zajetých kolejí připomíná spíše umanutý vzdor druhorozeného prince, než návrat právoplatného krále londýnského podsvětí. Škoda. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Guy Ritchie musel improvizovat při natáčení sexuální scény. V den natáčení měl Gerard Butler (One Two) škaredě zanícený jícen a Thandie Newton (Stella) se s ním odmítla líbat. Výsledkem je vtipná montáž. (FilmFan24)
  • Když Lenny Cole (Tom Wilkinson) a Uri (Karel Roden) hovoří o podnikání poté, co byla odcizena první platba peněz, na stole leží pomeranče. Přítomnost pomerančů předznamenává smrt postavy, podobně jako v trilogii Kmotr (od r. 1972). (griph)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama