Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (871)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik skupin dementů se zde dvě hodiny nahánějí ve snaze ukrást peníze, drogy a zbraně v tarantinovsky střižené gangsterce s typicky anglickým (ne)humorem. Vypiplané finálě potěší, zbytek už vcelku nikoliv. Praotec většiny laciných brakových indie podpultových gangsterek - takže vysoké hodnocení ze sentimentu a průkopnictví chápu, sečteno podtrženo je to ale veskrze totální (ne)vtipná taškařice. Nic víc. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný úlet předvedl tímhle filmem Guy Ritchie. Zápletka sice chvílemi působí docela dost zamotaně, ale nakonec se všechno vyjasní, a to tak fantastickým způsobem, že tenhle scénář musel autor vymyslet jedině totálně "zhulený", protože prostým logickým myšlením snad ani nelze nic takového vykonstruovat. Při prvním sledování mi dělala problém ještě orientace v množství neznámých herců, ale při druhém už to bylo v pohodě a skvěle jsem se bavil. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Stylová jízda Guye Ritchieho, ten člověk má úžasné filmové cítění, celovečerní film mu funguje jako dlouhý videoklip (vůbec videoklipová estetika z tohoto filmu přímo čiší - touha neustále experimentovat, neotřelé postupy, střihy, hudba...). Zápletka nic moc, ale přesto děj nepostrádá napětí, překvapení a také dobře graduje. Je to sice postmoderní filmový konstrukt, ale konstrukt stylový a stylotvorný. K dokonalosti ho Guy Ritchie dotáhl ve svém následujícím filmu Podfu(c)k... ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Představme si tohle. Dáme dohromady partičku řádně zhulenejch, pošahanejch a řádně roztěkanejch pěstitelů marihuany. Přihodíme k tomu partičku trochu nevyrovnanejch typoňů, kteří by rádi sehnali prachy sice jednoduchým, ale ne zcela standardním způsobem. Vedle nich si ještě představme mafiánskýho bosse. Poznávací znamení, miluje násilí a svoje vlastní alter ego. Dochutíme to drogovým baronem vyzbrojeným černým pepřem. Poznávací znamení, má rád násilí a fotbal. Každýmu dejme k ruce pár namachrovanejch goril. Poznávací znamení, banány nežerou. Jako třešinku na dortu přidejme dva duševně naprosto vypatlaný maníky, kteří nevědí, čí jsou. Poznávací znamení, odvaha jim nechybí. Pak jim hodíme kostičku a ono to už nějak dopadne. A že to budou jatka, je skoro jistý. Pár drsných dialogů a vtipných situací nesmí chybět. Kdo nebude moc zlobit, tak ho možná necháme i přežít. Dobrá akční komedie plná nadsázky je na světě. 61% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Hodně z vás tu vzpomíná Quentina Tarantina ve spojení s Guyem Ritchiem. Jedno se těmto dvěma chlapíkům rozhodně upřít nedá a to sice jejich podobný, specifický smysl pro humor ( nejen) při výběru hudby. Nechat uprosřed akce zaznít tóny z Řeka Zorby, to chce pořádnou kuráž a již jednou zmiňovaný smysl pro humor. A ono to funguje, Né že NE....stejně jako celý tento povedený, zašmodrchaný, zlodějský kousek. Člověk by ( možná ) mohl mít i pár drobnějších námitek, ale ty berou ihned za své ve světle faktů, že vše šlape jako po másle, odsejpá to a zároveň i BAVÍ! Což mně ( alespoň co se tohoto případu týče ) ke spokojenosti ZCELA stačí. Guy Ritchie v poloze, tak jak ho mám NEJRADĚJI. Většina z vás píše něco ve stylu... žánrový klenot, který Guy následně vybrousil v diamant v Pod(f)ucku. Pro mě osobně tím diamantem byl (je) již Lock, Stock and Two Smoking Barrels a nebude to pouze faktem, že byl dřív....... p.s. závěrem jedna rada ( zdarma) - přepínat Tv kanál, když dávají fotbalový zápas, to se jednoduše NEDĚLÁ! Člověku potom může býti tuze horko :o) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Ze 44 mluvících rolí se téměř poloviny zhostili neherci a lidé bez jakýchkoli zkušeností s natáčením filmu. Guy Ritchie před kameru poslal i členy svého štábu. (pornogrind)
  • Jason Flemyng žartoval, že bol na nakrúcaní tým najbezuhónnejším človekom, keďže všetci ostatní mali záznam v registri trestov. (Arsenal83)
  • Podľa strihača Nivena Howieho bola scéna s chlapcami, ktorí opití oslavovali lúpež, pôvodne kratšia. Keď ju testovacie publikum označilo za svoju obľúbenú scénu, predĺžili ju. (Arsenal83)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama