Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, co jsem v poslední době viděl. Původně jsem měl trochu pochybnosti, co to bude, ale film mě přikoval k obrazovce hned na začátku, kdy jeden z hlavních hrdinů nastoupí na místo telefonního operátora v nějakym obrovskym call centru. Já něco podobnýho totiž taky pár tejdnů dělal a zobrazení toho, jak takový hovory s otravnejma zákazníkama probíhaj, je naprosto trefný. A to, co se odehrává potom, to je úplnej masakr. Tenhle film je plnej toho nejčernějšího a občas dost brutálního humoru. I taková sekera zaseknutá v hlavě tady působí legračně. Prostě film přesně podle mýho gusta - jasnejch 5 hvězdiček. Jak se jmenuete? - Steven... Eeeh... Steven Hawking. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sakra, já ho fakt praštil!" Klasická černohumorná britská komedie, kterou lze vidět opakovaně. Jakmile se začnou vršit mrtvoly, člověk si vzpomene na české fláky Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Konec agenta W4C či Pane, vy jste vdova. Vytříbený smysl pro temnou legraci máme s Brity společný. Kolotoč náhod a neštěstí promění triviální vydírání v nekončící eskapádu malérů, během které se většina postav odebere na pravdu boží. Pistole, sekery, nože či septik si rychle najdou svůj cíl. Pokud si divák není ke konci jistý, zda film končí dobře nebo špatně, poslední vteřiny ho o tom přesvědčí...Klipový střih, šlapající Gogol Bordello, Rammstein, Eels či B.Strong dodávají snímku patřičnou šťávu. Vražedně milé. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čierna, bláznivá krimi komédia s rýchlym tempom a výborným S. Peggom, pri ktorom nie je čas na nudu. O tom, čo všetko sa môže stať, keď pôvodný plán na krádež nevyjde podľa predstáv. Labyrint náhod a šialených "kotrmelcov" tak môže začať. Bavil som sa celkom slušne, o nič iné tu ani nešlo, len o zábavu. 70/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama