Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná taškařice. Nejvíc jsem se nachlámal, jak se Clouseau snažil dostat do hradu. Prostě další skvělá "bláznivá" komedie a Sellers opět exceluje jak ve své přirozené podobě, tak ve svých dokonalých převlecích. Nevím, jak moc úmyslně parodovali Fantomase, ale mě to tam zase tak moc nepasovalo. Škoda toho. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Roztomilý Peter Sellers jako neschopný šéfinspektor Clouseau je likvidátorem všech jím způsobených potíží. Při atentátu přežije s telefonem v ruce díky vznášení se na umělém nafukovacímu hrbu svého převleku, na Octoberfestu bezelstně zlikviduje agenty mnoha zemí, kteří ho chtějí dostat. A také: "Jen jeden člověk na světě dokáže vytrhnout zdravý zub." Smršť Clouseauových gagů mne vždy dostane - "Bradla jsou má specialita". Trailer: http://www.sms.cz/film/ruzovy_panter_znovu_zasahuje/ukazka ()

Fr 

všechny recenze uživatele

psychiatrická léčebna. bývalý šéf inspektor Dreyfus je připraven opustit tento ústav. jeho fóbie na jméno a vše co připomíná Clousea je (zdá se) vyléčena. bohužel, největší zkoušku má však před sebou. Clouseau jde na návštěvu! čeká nás to nejlepší, co se dá v této sérii vidět: Kato -žlutá opice a jejich ,,tréninky", perfektní převleky (quasimodo) a šílený Dreyfus, který pokuď nedostane Clousea zničí cokoli. proto musí do akce vyrazit nejlepší světový zabijáci!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pomyslná koruna všech Růžových panterů, která už asi nenalezne důstojnějšího dědice. Gagy neberou konce, a přestože jsou mezi nimi některé, jejichž účinek výrazně opadá už při druhé projekci, plnohodnotně je kompenzuje celá řada momentů, jejichž genialita naopak neopadne snad nikdy - především úvodní konfrontace s Katoem patří k mým nejoblíbenějším komediálním scénám vůbec. Viděno serióznější optikou je to sice hrozná kravina, ale to ke Clouseaovi už prostě patří... 85% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama