Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světoznámý ochránce záchoda sice střádá převleky jak na běžícím špásu, ale co je to platné, když v některých úsecích nechá Edwards zmizet humor stejně jako v předchozím díle budovu OSN či Dreyfuse (no, toho vlastně ne). Při scéně, kdy Cato prolétl výlohou pekařství, jsem si uvědomil, jaké štěstí měl inspektor Clouseau na dobu, ve které působil. Podívejte se, kolik zabijáků se ho neúspěšně snažilo zlikvidovat a teď by stačilo, aby někdo zaslechl rasistickou poznámku, kterou byl počastován jeho orientální přítel celý od mouky.. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Philippe Douvier potřebuje před Američany ověřit svou sílu a moc, a tak se rozhodne zabít šéfinspektora Clouseaua. Zdá se, že se mu to podařilo, a tak se do práce může vrátit Charles Dreyfus, který kdovíjak přežil své vymazání z předchozího dílu, a nyní opět dlí na psychiatrii. Clouseau však samozřejmě žije a spolu s Katem a bývalou Douvierovou milenkou se snaží odhalit vrahy. Slabší tempo, slabší vtipy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už to prostě není ono. Je znát, že režisér už dost tlačil na pilu. Když totiž na scéně inspektor Clouseau neúřaduje s Katem, tak je to vesměs o ničem a překvapivě i dost zbytečně vážné. Vážnost je koneckonců patrná hned v prvních minutách filmu. Jakmile se ale objeví inspektor, okamžitě uvadne a rozjede se klasická zábava. Těch společných scén už tu ale není tolik, kolik bych si přál. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)

Reklama

Reklama