Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na každém dalším díle mě nejvíc baví to pomyšlení, z čeho to vlastně původně vzniklo. Ten obrovský rozdíl mezi prvním Panterem a každým dalším. Z vcelku vážné bondovsky laděné komedie do naprosto ulítlé taškařice, kde už se ani tak nehledí na kvalitu příběhu nebo herectví, ale na co největší vršení pokud možno humorných a třeskutých scén. A ne že by se to nedařilo. jen mi tak přijde, že v tomhle je Panter asi trochu výjimečný. Dneska by takový odklon jiné sérii asi lidi dost zazlívali. Je to už trošku sušší, ale pořád se tu najdou velmi výživné kousky (Clouseau v převleku námořníka je k pochchání), zábavná je i scéna s dominou. "Žena patří do kuchyně!"). A tak zatímco situační humor trošku slábne, ten slovní naopak je barvitější a kulervoucnější. Clouseaův slovník tady nemá chybu. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Asi žádné jiné filmy z poslední doby, co jsem viděl, ve mě nevyvolaly takové znechucení, jako právě tento a předchozí RŮŽOVÝ PANTER ZNOVU ZASAHUJE (1976). Peter Sellers zde střídá převleky a sype ze sebe hlášky, čímž možná inspiroval tvůrce amerických krimi komedií FLETCH (1985) a FLETCH ŽIJE (1989), ale i kdyby se stavěl třeba na hlavu, tak na lepší hodnocení to nebude. // Režisér Blake Edwards si mě vzápětí udobřil westernem DIVOCÍ TULÁCI (1971). ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Pomsta Růžového pantera, je neoficiálně posledním dílem slavné série, protože další film už je jen jakýmsi střihovým experimentem, který vznikl po smrti Petera Sellerse. Tady vše ještě šlape, snímek sice nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně je plnohodnotnou panterovskou komedií. Inspektorovi převleky tady dosahují vrcholu, nějaký ten výbuch či rvačka se také najde a co je hlavní, inteligentní jemný humor je stále přítomen (stejně jako pražský rodák Herbert Lom). Podařený kousek. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na tomto diely už je naplno vidieť, že únava materiálu dosiahla kritickú hranicu. V prvej polovičke si ale ešte stále drží solídnu úroveň, hoci miera strešťeností čo sa dejú v Clouseaovej prítomnosti už balansuje na hranici sebaparódie. Do tej sa to bohužiaľ úplne zlomí po odlete do Hong-Kongu. kde hlavný hrdina nakazí svojou gramblavosťou všetkých vo svojom okolí. Do toho “smiešna” hudba a situácie ako z grotesky (finálna prestrelka v sklade pyrotechniky) to celé devalvujú až na úroveň jednoduchej zábavy pre deti. 5+/10 ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je docela nudný, ovšem film se rozjede jakmile se objeví Clouseau v půjčovně kostýmů a jeho "Plombááá!" nemá chyby. Mnohé scény postupně gradují, a také slovní komika českých dabérů si krásně pohrála s našim jazykem "Bojím se, že přefiknu papoucha a on mi uletí" (scéna s nafukovacím papouchem v "hustej mlži"). Českým divákům bezesporu přidal dabing na kvalitě dalších pár bodíků a Oldřich Fišer by za tento dabing zasloužil metál. Z Růžových panterů je to jeden z lepších dílů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)

Reklama

Reklama