Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně volné (ani nevím jestli nějak navazující) pokračování série Ong-Bak s nesmyslným až trapným příběhem, který zaujme jen očekávanými akčními scénami, které stále mají co nabídnout. Ale je jich tak málo, že raději doporučím první (s tímto nemá nic společného, vyjma Tonyho) díl, kde si bitek tělo na tělo, divák užije asi desetinásobek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je jednou z najvýznamnejších Thajských hviezd, ktoré sa dokázali dostať do povedomia širšej verejnosti. Je to možné vďaka jeho dokonalým znalostiam bojového umenia Muai Thai , ktoré patrí k najnebezpečnejším bojovým umeniam vôbec. Prvý diel Ong- Baku sa odohrával v prítomnosti a bol akýmsi oldschoolovým akčným filmom z jednoduchou zápletkou, filmom, akými sa môžu pochváliť aj Jackie Chan, alebo Jet Li. Keď sa Tony Jaa postavil aj za režisérsku stoličku vznikol Ong Bak the beginning, ktorý nás zaviedol do minulosti, do čias bojových umení, a starých kráľovstiev. Jednotka bola akčnou jazdou zo zaujímavým príbehom, ktorý Ong Bak 3 zakončuje. Stretávame sa tu zo všetkými známymi z predošlého dielu. Bojov síce ubudlo, ale snaha o duchovný rozmer filmu sa na druhú stranu podaril. Stále to má ten svoj drsný a špinavý feeling, súboje sú premyslené – dokonca sa tu nachádzajú aj fantasy prvky. Podľa mňa sa jedná o skvelé ukončenie Ong Bak legendy, ktorá si ma získala. Nepotrpí si na komplexnosť, alebo zložitosť deja, ale tých pár vecí, ktoré hojne využíva – súboje, prerod hlavného hrdinu, využívanie prostredia – sú zvládnuté tak dokonalo, že abscencia niečoho hlbšieho, na čo si potrpím, my tu vôbec nevadila. Síce to nie je také nadupané ako predošlé dva diely, ale atmosféru si to udržalo. A hlavne ma to bavilo. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Brutálny realizmus dvojky nahradilo temné fantasy. Stredoveké barbarstvo na ázijský spôsob versus budhistická filozofia a mysticizmus svetla i noci. ONG-BAK 3 síce už začína bitkárskou scénou, ktorou iné bojové filmy končia... - ale potom nasleduje prekvapivá hodinka o znovuzrodení, bez jediného úderu... - ktorá ma ako večného romantika nemohla nechať chladného. Tony alias Tien sa vracia v štýle VRANY, pričom jeho protivník je presne do vrany štylizovaný...a osud speje k ich nezvratnému stretnutiu. Celok je omnoho kompaktnejší ako v prípade dvojky, ale tak akosi pôsobí nedokončene a ako jej priame pokračovanie až zbytočne...- nielen preto, že boja až nepochopiteľne výrazne ubudlo - a to mal byť asi pre väčšinu divákov hlavný zmysel jej existencie... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ach jaj. O koľko lepšie by to vyznelo, keby to nebolo "obohatené" o fantasy prvky. Ach jaj, tú silu vracať sa v alternatívnej budúcnosti by mu isto závidel aj Jedi z Hviezdnych vojen. A tá veľká brada na tvári holobriadka Tonyho Jaa, ktorý v živote nebude zarastať. Dobre, dá sa to brať aj ako dark fantasy rozprávka. Aj keď veľa vecí spolu nejde dohromady. Čo to ale hlavne drží nad vodou, sú súboje, ktoré sú snáď ešte lepšie, ako v prvom dieli. Celkovo oba filmy silne nedotiahnuté, ale v niečom aj nezabudnuteľné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozný, jak mi to bylo prezentovaný, ze začátku je malá vzpomínka, co se dělo a i celkem akce a hlavně děsný seřezaní Tonyho skoro až k smrti, pak se sice akce na dlouhou dobu odmlčí a děj se zaměřuje na uzdravení Tonyho Jaa s malým tréninkem, celý to je navíc zahalený trochu do mystiky a magie a tuhle část drží nad vodou hlavně povedená audiovizuální stránka, ostatně ta je povedená v celým filmu, ale následně se už konečně ke slovu dostane akce a je se rozhodně na co koukat, sice se to nedá srovnávat s časy Tonyho největší slávy a formy, ale choreografie povedená, kamera super, i tady perfektní audiovizuální forma a Tony stále umí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Šiesty film, v ktorom si Tony Jaa a Petchtai Wongkamlao zahrali spolu. (Johnny.ARN)
  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama