Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Ninjy není o nic slabší než jednička a ještě k tomu podle mě přibylo více akčních scén,které mají svojí choreagrafii dobře udělanou.Je mi sympatická asijská kultura (jak historie,jídlo, tak např. ninjové) takže když k tomu vemu ještě v hlavní roli Scotta Adkinse,který mi čím dál více připadá jako nástupce Jeana Claude Van Dammeho tak nemohu jinak než za mě celkově 85% a pět hvězdy. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Scott Boyka Adkins je zpátky v ninja oblečku a kosí protivníky ještě drsněji než v prvním díle. Upřímně se nedivím když mu dle všeho Goro bílý pes sejmul ženu tak je dobrý čas na to udělat ze záporáků sushi a tvářit se u toho pěkně Boykovski. Příběh byl u mě od začátku na koleji vedlejší a jen jsem se těšil jaké techniky z jiné galaxie v podání mistra uvidím tentokrát. No předvedl dost a dost. Akce je nádherně zpracovaná, souboje nejsou blbě stříhané vše je jak má být. Prostě jen Isaac umí Scottovi přednosti opravdu využít všichni ostatní jsou banda blbců, když Scottovi neumožňují předvádět co vše dovede. Navíc dva fighty jsou opravdu super jelikož v tomtu snímku se objeví i dvojice mimořádně odolných záporáků. Bezva film a doufám že Isaac a Scott budou spolupracovat i nadále a už teď se těším na Blood hostage. ()

Reklama

upson 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je hustokvalitní a krutopřísnej nakopávač zadků. To co jako karatista a gymnasta v jednom předvádí je až neuvěřitelné. Čisté Béčko s prostou kostrou, to já mám nejradši. Moc nepřemýšlet ale hlavně rozbíjet hlavy. Člověk je hned vděčný když si může pustit akční forotu s nádechem osmdesátek :-) 80% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je pro mě velkou radostí sledovat takto choreograficky vypiplané a hlavně krásně přehledně nasnímané kontaktní souboje (v tomto ohledu tudíž zasloužená poklona pro režiséra, kameramana, střihače a choreografa). Navíc je těch bitek opravdu hodně a minimálně jedna se celá odehraje během jednoho nepřerušeného záběru... Bohužel i přesto je NINJA: SHADOW OF A TEAR mírným zklamáním, protože první hodina nepříliš zajímavě v podstatě pouze opakuje stejné schéma stále dokola - Adkins někam přijde (kamkoliv) a všechny tam zmlátí. Někdy seřeže dva lidi, někdy pět, deset atd. Z hlediska příběhu to občas má svůj smysl, ale v pár případech je ta nastalá bitka totálně samoúčelná (scéna v baru). Smutné však je především to, že i ty nakládačky jsou víceméně pořád stejné. Samozřejmě, že kdo není na spolupráce Florentina a Adkinse ještě zvyklý, tak bude patrně hodně nadšený, ale mě zkrátka po NEPORAZITELNÉM 2 a 3 tohle přijde už jen jako rutina (ovšem rutina v tom nejlepším smyslu slova!). Naštěstí to z té monotónnosti a schématismu jakž takž vytahuje závěrečná dvacetiminutovka, která už má trochu i atmosféru a všechny finální střety jsou něčím výrazné. Kvůli tomu má však divák o to silnější pocit, že první dvě třetiny stopáže byly takřka zbytečné... Takové grády, "emoce" a pestrost soubojů jako měly oba dva zmiňované vězeňské akčňáky tenhle film holt nemá, ale to určitě neznamená, že by ho fandové bojových umění a sympaťáka Adkinse měli minout - naopak! 60 - 70 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ninjovská dvojka bohužel většinu děje jen natahuje a všechny ty zdařilé souboje, které opravdu stojí za shlédnutí, nás připravují na finální akci, kde Adkins opět oblékne ninjovský oblek a z drogového barona udělá barona bez hlavy. Bohužel je této akce strašně málo a je to velká škoda. V tomto obleku to Adkinsovi hrozně sekne a měl by v tom hrát aspoň půl filmu. Místo toho bohužel jen tak bloumá městy, sem tam se pobije, sem tam někomu sekne ruku či ho podřeže, protože jej podezřívá ze zavraždění své manželky (hrdinka z jedničky). Zatímco všechny bojové scény jsou fakt dobré, děj je špatný a spousta kecacích scén je zcela zbytečných. Adkins hrát neumí, on potřebuje bojovat a bojovat. Celkem jsem spokojen, určitě minimálně stejně dobré jako jednička, ale šlo z toho dostat daleko víc. Hudba: Logan Mader & Gerard Marino ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Scott Adkins (Casey) si počas natáčania poranil chrbát, a tak ho musel v niektorých scénach zaskočiť kaskadér Brahim Achabbakhe. Vôbec po prvýkrát sa tak stalo, že namiesto Adkinsa vystupoval v bojovej scéne jeho dablér. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama