Reklama

Reklama

Embéčkem kolem světa

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 35 min

Režie:

Michal Vičar

Obsahy(1)

Dva bratranci, studenti psychologie a žurnalistiky, se bez jakýchkoliv znalostí automechaniky vypraví na cestu kolem světa ve stařičké, čtyřicetileté Škodě 1000 MB, Julii. Trasa vede přes čtyři světadíly (Evropa, Asie, Severní a Jižní Amerika), 20 zemí. Prožijte s nimi jejich sedmiměsíční dobrodružství. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jste se nebáli jet s tak starým autem z Čech až do Belgie?" Já bych tedy takovou cestu nedal, protože se v motorech vyznám asi jako ti dva študáci a kdyby tato cesta Škodověnkou 1000 MB měla vést přes Rusko, Koreu a USA, tak bych si sehnal omluvenku od doktora, abych nemusel jet. Zkrátka mám dobrodružství v krvi. Nicméně chlapci vyrazili a určitě si to užili, ale na mě zbylo jen 40.000 km za půl hodiny a to je zatraceně málo. Sice mě pobavilo pár hlášek, třeba o tom, jak Jůlii chutnal ruský benzín, ale zároveň mě hrozně štvali panáčci Čučud a Brendon, jejichž komenty asi měly být vtipné, leč nebyly. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Pribáňovými trabanty (byť se i na tomto Pribáň podílel), expedice trabantů byla konána za účelem následné propagace, kdežto ti dva blázni v tisícovce si to asi daleko víc užili, měli to víc jako výlet, míň jako expedici a podle toho vypadá i následný skorodokument, který pravda mohl být, zvláště k délce trasy, obsáhlejší a zajímavější, takže kladněji hodnotím ty dva kluky, hůře už jejich dokument. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Samotná hodnota cesty je nevyčíslitelná, dokument ale jako takový je ale až příliš povrchní a amatérský, než abych ho mohl hodnotit výše. Záběry mají hoši pěkné, Dan Přibáň jim to skvěle sestříhal a hudební podkres taky není špatný, ale na cestu kolem světa je 35 minut zoufale málo. Víceméně se jedná jen o takový letmý sestřih toho nezajímavějšího, obsahově to je ale celkově slabé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se neubráním srovnání s trabantím dobrodružstvím. No, co vám budu povídat. Není to trabant. Není to ani tak propracované a ani tak zábavné. Vášeň však cítím z těchto kluků podobnou. A o tom to je. Oceňuji, že si dva studenti humanitních oborů troufli na takovou cestu. Opravy zřejmě zvládli jen úplně základní, ale asi s sebou stále vozili plnou peněženku. Mrzí mě snad hlavně to, že se tak neuvěřitelně dlouhá cesta přes 4 kontinenty nacpala do směšných 35 minut. Záběry jsou příjemné a dva cestovatelé poměrně vtipní. S radostí bych dostal přidáno. Asi klukům šlo hlavně o zážitek, film byl až na druhé či třetí koleji. Nicméně, to co do něj dali se mi líbilo. Hodnotím to velmi pozitivně. ()

Zajímavosti (1)

  • Střih a produkci zajišťoval Dan Přibáň, autor trabantových cest po Africe, Asii a Americe. (Jose...)

Reklama

Reklama