Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (266)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před jejich dobrodružnou cestou. Já Andy přejel jenom na kole, ale to byla taková mastňácká cesta, na které jsem měl každý večer sprchu a postel. Tady zase cestovatelé přežijí tolik krušných chvilek, jen aby ta auta málem doopravdy utopili díky vpravdě školácké chybě. Navíc polští experti museli být snad sjetí, jinak to není možné. Ale z filmového hlediska je to takové nevyvážené. Dramatické scény střídá nuda. Stejně klobouk dolů, protože když se nad tím zamyslím, tak bez těch záběrů pro kamery by tahle cesta byla o pěkných pár dnů kratší (70%). ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Snímek je natočený ve stylu dokumentu a dokonce se se u něj i něco nepatrně málo informací skutečně dozvíme, ale na dokument, je to sakra málo a z filmem to má taky jen málo společného, tak že přiznávám, že jsem dlouho váhala, podle čeho to mám vlastně hodnotit a hlavně jako co.V podstatě se jedná o partu mladých lidí, co si řekli, že procestujou kontinent v trabantech a je to točené ve stylu ,,Jak jsme si užili výlet´´ a nějak mě to celkově nechytilo o nějaké profesionalitě natáčení nemůže být ani řeč. Filmová Výzva 2015 od Frajer42 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No je to už asi rok, co jsem byl naposledy v kině, ale nemohl jsem si po tak dlouhé době vybrat lepší film než mé oblíbené trabantíky, jak si to peláší napříč Jižní Amerikou. Kdybych měl být objektivní, tak Afrika byla přece jen o maličký chloupek lepší, především díky úžasné hudbě a divočejší přírodě. Také bych se nebál do filmu přidat ještě nějakých 15 - 20 minut záběrů z amazonských pralesů, pouští a hlavně setkání s místními lidmi. Takto skvělý projekt by klidně utáhl stopáž 110 - 120 minut. Nicméně v tomto sestřihu je zase větší sranda, takže pokud má člověk chmury, tak tohle mu jednoznačně zvedne náladu. Co se týče hodnocení, tak určitě zde bude klesat, přece jenom je to fanouškovská záležitost, každopádně jsem rád, že jsem si zpříjemnil večer a alespoň zas trochu podpořil Dana a ty ostatní blázny v tom, aby nic nebalili a co nevidět vyrazili pokořit třeba Austrálii a Nový Zéland. My fanoušci se nechme překvapit a vy ostatní radši sledujte Ordinaci v Růžové zahradě. :-D 90% ___ (Africe jsem dal 100%) ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý cestovateľský dokument, podobne ako ten z Afriky. Nie je veľmi čo vytknúť, teším sa na seriál, pretože je očividné, že veľa vecí bolo vystrihnutých. Rozšírenie tímu o Maluch a Jawu určite prospelo k celkovej pútavosti. A platí to, čo som písal už pri Africkom dieli, atmosféra je zachytená veľmi dobre a to je pre mňa pri tomto type dokumentu najdôležitejšie. 90 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tuhle trabantní parádu jsem si nemoh naordinovat jinde než na setkání cestovatelů, kam tenhle fim patří. Narvanej sál KD Ládví (ano místa na stání taky obsazena do posledního fleku ) po skončení filmu dlouhé minuty aplaudoval přítomnýmu Danovi a plným právem. Tohle totiž bylo nejzábavnější dobrodružství co jsem viděl. Dan skvělý vtipný hlášky, slovák jeden z nejpohodovějších dobroduhů co jsem měl tu čest poznat a poláci ? Tak to bylo blázni na správným místě. Jo a ještě jedna héérečka...Jižní Amerika, taky výborná, obytnej bagr, mosty na rozpad, benznin přes místního, rychlostní rekord trábóšu na solným jezeře, ztracený pasy a vojáci co místo na namířených samopalů uvařej čaj, prostě bomba všech bomb, kdo je jenom trošku snílek, má smysl pro humor a v krvi mu koluje dobrodružná krev, tak ten téhle lidsko - trabantní parádě prostě musí požehnat. Ještě bych chtěl zmínit, po konci filmu byl Dan vytleskán na podium a mimo jiné řekl "Chtěl bych zdůraznit tu poslední větu ve filmu" a má svatou pravdu, jak ta věta, tak ten Dan, pro mě jeden z nejlepších zažítků vůbec, protože v hledišti neseděli zapšklí sebestředný kritici, lidi který si myslej že smysl lidský existence je výše bodů na csfd, ani smskující děti či užvanění pipiny, ale lidi který maj svoje hodnoty postavený na radosti ze života - na cestování, dobrodružství a snílkovství a stejný typ lidí "hraje" v tomto filmu . ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama